Anglicko uvoľnilo opatrenia. Do škôl sa vrátili milióny detí

TA3 TASR
8.3.2021 15:50

Školy v Anglicku sa v pondelok otvorili pre všetkých žiakov prvýkrát od januára. Milióny študentov sa znovu začali učiť v škole osobne - po týždňoch strávených vzdelávaním z domu prostredníctvom streamovania učiva naživo.

Anglicko uvoľnilo opatrenia. Do škôl sa vrátili milióny detí
TASR/AP

Školy boli dosiaľ otvorené iba pre deti rodičov, ktorí pracujú v prvej línii, napríklad zdravotníkov. Keď však Anglicko zaznamenávalo plynulý pokles v prípadoch nákazy koronavírusom, premiér Boris Johnson 22. februára oznámil, že školy sa budú môcť znovu otvoriť 8. marca.

Počas prvých dvoch týždňov návratu do škôl majú žiaci vo veku 11-16 rokov absolvovať tri testy na ochorenie COVID-19 priamo na mieste a doma, pričom neskôr sa budú sami doma testovať dvakrát týždenne. Britské ministerstvo školstva takisto odporúča žiakom stredných škôl, aby v prípade, že nemôžu dodržiavať bezpečné rozstupy, nosili rúško, a to aj v triede.

Žiaci základných škôl - vo veku päť až desať rokov - nemusia po návrate do tried absolvovať testy na covid ani nosiť rúško. Do tried sa prvýkrát od decembra vracajú aj niektoré deti v Severnom Írsku. Nariadené dištančné vyučovanie sa im skončilo v piatok 5. marca.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok