Vo Zvolene otvorili nové očkovacie centrum, je tretie v kraji

TA3 TASR
8.3.2021 15:14

Banskobystrický samosprávny kraj spustil v pondelok vo Zvolene ďalšie očkovacie centrum. TASR o tom informovala hovorkyňa Banskobystrického samosprávneho kraja Lenka Štepáneková. Zvolen sa tak pridal k Banskej Bystrici a Lučencu, v jedálni spoločnosti Doprastav vo Zvolene je v poradí tretie krajské miesto pre očkovanie proti ochoreniu Covid-19.

Vo Zvolene otvorili nové očkovacie centrum, je tretie v kraji
TASR/Ján Krošlák

Kraj na ňom spolupracuje so zvolenskou nemocnicou, ktorá sa stará o medicínsku stránku. „Toto je naše druhé vakcinačné centrum a v oboch používame registrované vakcíny. V novom vakcinačnom centre to je momentálne vakcína AstraZeneca,“ povedala riaditeľka zvolenskej nemocnice Ľudmila Veselá. „Počas najbližších štyroch dní budú v centre pracovať dva očkovacie tímy zamestnancov nemocnice. Upozorňujeme, že telefonická registrácia na očkovanie nie je možná, využiť treba internetovú stránku korona.gov.sk,“ doplnila.

„Na očkovanie do centra vo Zvolene sa mohli počas víkendu objednávať všetci záujemcovia, ktorí spĺňali vekovú hranicu 60 rokov. Na rozdiel od predošlých dní sa tak očkovanie otvorilo pre širokú verejnosť a nielen pre učiteľov či kritickú infraštruktúru," zhrnula hovorkyňa. Celkovo by počas tohto týždňa podľa Štepánekovej malo byť zaočkovaných v krajských očkovacích centrách viac ako 4800 ľudí, vo štvrtok a v piatok sa k očkovaniu pridá aj Rimavská Sobota, Žiar nad Hronom a Brezno.

Pri príprave tohto i ďalších očkovacích centier kraj podľa jeho predsedu Jána Luntera zabezpečil potrebné materiálno-technické vybavenie. Sú to nábytok, priečky, ochranné prostriedky a dezinfekcia. Patria sem tiež softvérové vybavenie a ďalšie služby, ktoré sú s prevádzkou očkovacích centier spojené, ako odvoz odpadov či upratovanie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok