Časti školákov sa začnú jarné prázdniny, na západe si počkajú

TA3 TASR
16.2.2018 10:08

Od pondelka 19. februára sa začína pre žiakov základných a stredných škôl obdobie jarných prázdnin. Týždeň oddychu je už tradične rozložený podľa jednotlivých regiónov Slovenska.

Časti školákov sa začnú jarné prázdniny, na západe si počkajú
TASR/Roman Hanc

Ako prví sa na prázdniny môžu tešiť školáci v Banskobystrickom, Žilinskom a Trenčianskom kraji, ktorí si od školy oddýchnu v dňoch 19. až 23. februára. Vyučovanie sa im začne v pondelok 26. februára. V tento deň sa začne týždeň voľna pre žiakov na východe Slovenska, teda v Košickom a Prešovskom kraji, a potrvá do 2. marca. Do škôl sa žiaci vrátia v pondelok 5. marca.

Najdlhšie si na jarné prázdniny musia v tomto školskom roku počkať školáci na západe Slovenska. V Bratislavskom, Nitrianskom a Trnavskom kraji sú naplánované od 5. do 9. marca a do školských lavíc sa opäť vrátia v pondelok 12. marca.


"V prípade, že rodičia prejavia záujem, riaditelia škôl v spolupráci so zriaďovateľmi môžu rozhodnúť o tom, že školské kluby detí budú v prevádzke aj počas prázdnin," uviedol rezort školstva.
Po jarných prázdninách čakajú školákov ďalšie prázdniny počas veľkonočných sviatkov. Školáci si oddýchnu od štvrtka 29. marca do utorka 3. apríla. Školské vyučovanie sa začne v stredu 4. apríla.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok