Čo sa ukrýva za druhým prekvapením? Premiér načrtol, o čo ide

TA3
6.3.2021 15:01

Premiér Igor Matovič v posledný februárový deň avizoval, že nás čakajú dve veľké rozhodnutia, ktoré zmenia Slovensko. Ako sa ukázalo, prvým bola dodávka ruskej vakcíny Sputnik V. Čo sa skrýva za druhým "prekvapením"?

Čo sa ukrýva za druhým prekvapením? Premiér načrtol, o čo ide
TASR/Jakub Kotian

Dodávka ruskej vakcíny, ktorú ešte neschválila Európska lieková agentúra, a jej následné vítanie na košickom letisku vyvolala na Slovensku vlnu rôznych reakcií. Premiér svoje rozhodnutie obhajuje a za nákupom vakcíny Sputnik V si stojí. Ako povedal v relácii RTVS Sobotné dialógy, v súvislosti s riešením pandemickej situácie neplánuje odvolať ani ministra zdravotníctva Mareka Krajčího a krízu chce ustáť.

Slovenská verejnosť po príchode ruskej vakcíny očakáva, čo sa ukrýva za avizovaným druhým "prekvapením", či skôr rozhodnutím premiéra. Ako načrtol, druhé rozhodnutie by malo súvisieť s ochranou života a zdravia. "Ešte pár dní musíme počkať. Samozrejme, bude to súvisieť aj s ochranou života a zdravia, čo je moja absolútna 11-mesačná priorita."

Na otázku, či druhé "prekvapenie" bude súvisieť opäť s vakcínami, premiér odpovedal, že bude súvisieť s bojom proti koronavírusu. "Nie sú to úplne vakcíny, ale bude to súvisieť s týmto bojom," povedal na záver relácie s tým, že chce ľudí poprosiť o odpustenie akýchkoľvek chýb.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok