PR správa Ekonomika

Nechajte sa inšpirovať príbehmi úspešných slovenských podnikateľov na unikátnej konferencii

PR
8.3.2021 07:05

Súčasná kríza je aj príležitosťou začať s podnikaním, vylepšiť svoje podnikanie alebo dokonca je to príležitosť na rast a expanziu.

Nechajte sa inšpirovať príbehmi úspešných slovenských podnikateľov na unikátnej konferencii

Vďaka spoločnosti OVB Allfinanz Slovensko uvidíte bezplatne 11. marca 6 výnimočných podnikateľských príbehov počas online konferencie „Podnikanie v čase krízy.“ Stačí sa registrovať na www.podnikanievcasekrizy.sk.

6 inšpiratívnych podnikateľských príbehov

Je to už takmer rok, čo mnohých z nás pandémia zavrela do bytov a domov a (takmer) všetko dianie preniesla do online sveta. Slovenská ekonomika sa výrazne prepadla a kríza ani zďaleka nekončí. Nezamestnanosť narástla do decembra 2020 zo 6 na 8,4 % a predpokladá sa, že pokračujúca 2. vlna čísla ešte zhorší. Na Slovensku je dnes vyše 327-tisíc ľudí bez práce. A ďalšie tisíce sú v neistote, ich príjem klesol a oni rozmýšľajú, ako zarobiť viac. Alebo už majú jednoducho dosť doterajšej práce, ktorá im neprináša žiadnu radosť.  „Riešením je začať podnikať a pracovať sám na seba. V našich radoch máme tisícky ľudí, ktorí sa odvážili urobiť tento krok a dnes by sa už nechceli vrátiť. Práve dnes je príležitosť zobrať svoj život do vlastných rúk a zariadiť si život podľa svojich predstáv. Chcem všetkých, ktorí chcú zmeniť svoj život a skúsiť niečo nové pozvať 11. marca na online podnikateľskú konferenciu. Pripravili sme si pre vás niekoľko inšpiratívnych príbehov, ktoré vám pomôžu urobiť správne rozhodnutie,“ hovorí Bohuslav Švihra, krajský riaditeľ OVB Allfinanz Slovensko.

Nebojte sa zmeny. Podnikanie je príležitosť zmeniť svoj život

V priebehu konferencie sa so svojimi začiatkami v podnikaní, radami a odporúčaniami prihovoria online divákom spolu šiesti inšpiratívni ľudia. Ján Cifra má za sebou obdivuhodný príbeh. V roku 2015 dostal ako nový CEO firmy Websupport ťažkú úlohu. Posunúť firmu, ktorá mala už vtedy za sebou úspešný príbeh, na ďalšiu úroveň. Túto misiu sa mu podarilo dotiahnuť práve v čase krízy a dnes je Websupport na ceste byť úspešnou európskou značkou. „Celý život vás učia byť sebaistými a ukazovať široké lakte. V mnohých situáciách to je bezpochyby výhoda. Ale ak sa príliš utvrdzujete v tom, že lepšie to už ťažko môže byť, dostanete sa do slepej uličky. Sami sebe bránite pustiť sa do zmeny a stojíte si v ceste za šťastím. Mňa podnikanie osobitne v posledných mesiacoch naučilo, že treba o sebe pochybovať viac a neustále sa pýtať, či veci skutočne neviem robiť lepšie. Garantujem vám, že svoj život vždy môžete zmeniť na lepší, len sa netreba báť pustiť do zmeny,“ vraví Ján Cifra.

Príbeh Barbory Gažovej ukazuje, ako sa dá začať podnikať z domu s jednoduchým nápadom. „Počas materskej som mala potrebu kreatívne sa realizovať a túžila som sa naučiť niečo nové. Skúsila som vyrobiť levanduľové mydlo a keďže som ho nechtiac urobila veľké množstvo (smiech), vyrobila som si logo, zabalila mydlá do papiera a išla na domáci trh. Na moje prekvapenie sa všetky predali. Tak som sa pustila do výroby prírodnej kozmetiky a už sedem rokov podnikám a prekonávam každý deň samú seba,“ hovorí o svojom príbehu zakladateľka značky Mylo.

Ján Jánošík podniká vo finančnom sprostredkovaní už vyše 20 rokov. Prešiel si pritom všetkými pozíciami až po riadenie veľkého krajského riaditeľstva so stovkami spolupracovníkov. Hovorí, že začať podnikať nebolo nikdy jednoduchšie ako dnes. „Naše podnikanie v OVB je postavené na ľuďoch. Dávame ľuďom príležitosť zmeniť svoj život, zadeliť si čas podľa seba a užívať si naplno plody svojej práce. Začať s nami podnikať je veľmi jednoduché. Stačí skutočne chcieť a byť ochotný sa učiť. Všetko ostatné poskytuje OVB,“ vysvetľuje Ján Jánošík a dodáva: „Mnoho biznisov pandémia postihla a majú problémy. My sme sa dokázali rýchlo presunúť do online prostredia a ďalej rastieme. Popri pomoci ľuďom s financiami ich chceme motivovať k zlepšovaniu vlastnej finančnej gramotnosti. Náš biznis model je vhodný do každého počasia a kto sa rozhodne začať podnikať s OVB, má otvorené všetky možnosti.“

Viac o konferencii Podnikanie v čase krízy

Online konferencia Podnikanie v čase krízy prebehne vo štvrtok 11. marca 2021 v čase od 9. do 15. hodiny. Účasť je bezplatná. Stačí sa zaregistrovať na webe www.podnikanievcasekrizy.sk a následne každému účastníkovi príde do mailu unikátny link, na ktorom si bude môcť konferenciu pozrieť. Počet účastníkov nie je obmedzený.

Zoznam spíkrov konferencie:

  • Ján Jánošík – krajský riaditeľ OVB Allfinanz Slovensko
  • Mirka Uhnák – zakladateľka vzdelávacej platformy Mini Tech MBA pre ženy
  • Peter Lím – generálny riaditeľ najstaršieho filmového festivalu na tému ekológie Ekotopfilm
  • Barbora Gažová – zakladateľka spoločnosti Mylo
  • Bohuslav Švihra – krajský riaditeľ OVB Allfinanz Slovensko
  • Ján Cifra – CEO spoločnosti Websupport

 

 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok