Vodiči, pozor! Za Drietomou sa zosunul svah, potrápi vás aj hmla

TA3 TASR
5.3.2021 09:03

Všetky sledované úseky diaľnic, rýchlostných komunikácií, horských priechodov a ciest na Slovensku sú momentálne zjazdné. Cestári však upozorňujú na niektorých miestach na hmlu, zosunutý svah či na riziko tvorby poľadovice. Informuje o tom Slovenská správa ciest na svojom webe zjazdnost.sk.

Vodiči, pozor! Za Drietomou sa zosunul svah, potrápi vás aj hmla
SITA/Diana Černáková (ilu)

V okolí Liptovského Mikuláša a Sliača je pre hmlu znížená dohľadnosť do 100 metrov. Na cestu I/9 za Drietomou smerom do Česka sa zosunul svah, vodiči prejdú striedavo v jednom pruhu. "Na vlhkých a mokrých cestách sa pri nízkych teplotách môže vytvárať poľadovica," varujú cestári.

untitled_c0a80501-e593-e235.jpg

Na cestách stredného a východného Slovenska sa v piatok môžu tvoriť poľadovica či snehové jazyky a záveje. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav, ktorý vydal výstrahy prvého stupňa. Výstraha pred poľadovicou platí v Žilinskom a Prešovskom kraji. Snehové jazyky a záveje sa môžu tvoriť na cestách Banskobystrického, Trenčianskeho, Košického, Prešovského a Žilinského kraja.

SHMÚ zároveň vydal aj hydrologickú výstrahu prvého stupňa pred rizikom povodne v okrese Trebišov (rieka Bodrog) a v okrese Michalovce (rieka Latorica). Vývoj hydrologickej situácie je priebežne aktualizovaný.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok