POČASIE: Oblečte sa teplejšie, ochladí sa. Hlásia i sneženie

TA3 SHMÚ
5.3.2021 06:55

Oblačno až zamračené a na viacerých miestach sneženie alebo snehové prehánky, v nižších polohách aj dážď alebo dážď so snehom. Ojedinele snehové jazyky a poľadovica. OCHLADENIE. Denná teplota -1 až 5, v južnej polovici miestami 5 až 11 st. Prevažne severný vietor do 35, nárazy 55 km/h, na horách veterno.

Situácia

V brázde nízkeho tlaku vzduchu zasahujúcej od severovýchodu do strednej Európy postupuje cez našu oblasť ďalej na juh teplotne výrazný studený front. Zároveň sa od severozápadu rozšíri do strednej Európy okraj tlakovej výše.

Predpoveď počasia

Oblačno až zamračené a na viacerých miestach sneženie alebo snehové prehánky, v nižších polohách aj dážď alebo dážď so snehom. Popoludní miestami ustávanie zrážok a zmenšovanie oblačnosti. Ojedinele tvorba snehových jazykov i poľadovice. OCHLADENIE! Najvyššia denná teplota -1 až 5, v južnej polovici západného Slovenska, miestami v Banskobystrickom kraji a na dolnom Zemplíne 5 až 11 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -3, do večera ochladenie na -9 st. Prevažne severný vietor 4 až 10, v nárazoch miestami okolo 15 m/s (15 až 35, 55 km/h). V Banskobystrickom kraji miestami slabý vietor. Na horách prudký až búrlivý vietor.

Predpokladané množstvo zrážok

Do 10 mm / do 10 cm snehu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok