Od Francúzska dostaneme tisíce vakcín, oznámil to premiér

TA3 TASR
4.3.2021 14:36

Slovensko dostane od Francúzska darom 15 000 vakcín AstraZeneca. Na sociálnej sieti o tom informuje predseda vlády Igor Matovič.

Od Francúzska dostaneme tisíce vakcín, oznámil to premiér
TASR/AP

"V čase, keď je pre všetky krajiny Európskej únie pochopiteľne veľmi citlivé ponúknuť vlastné vakcíny iným krajinám, hoci ich niekde inde pre zlú situáciu môžu potrebovať viac, o to väčšie je toto gesto a o to väčšia je naša vďaka francúzskej vláde," uviedol Matovič. Pripomína aj to, že Francúzsko sa aktívne zasadilo o to, aby Slovensko prostredníctvom EÚ dostalo SOS dávku 100.000 vakcín od Pfizer/BioNTech.

Veľvyslanectvo Francúzskej republiky v Bratislave doplnilo, že prezident Emmanuel Macron v stredu kontaktoval prezidentku SR Zuzanu Čaputovú a premiéra Matoviča, aby ich informoval, že "Francúzsko sa rozhodlo odpovedať na výzvu a žiadosť o solidaritu, plne si uvedomujúc vážnosť zdravotníckej krízy, ktorej Slovensko čelí." Vakcíny by na Slovensko mali doraziť v najbližších dňoch.

"Francúzsko je presvedčené, že v boji proti pandémii COVID-19 je účinná kolektívna mobilizácia EÚ v duchu zodpovednosti a spolupráce. Zdravotnícku krízu vyriešime jednotným európskym konaním a solidaritou," uviedla Bronislava Sinčáková z tlačového oddelenia francúzskej ambasády na Slovensku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok