Vakcíny pre učiteľov sa minuli, očkovanie sa zatiaľ končí

TA3 TASR
3.3.2021 12:32

Na očkovanie zamestnancov škôl bolo vyhradených 40-tisíc vakcín, pričom toto číslo sa už naplnilo. V stredu to uviedol minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO).

Minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS) po rokovaní vlády potvrdil, že v očkovaní učiteľov sa nebude pokračovať. Uviedol tiež, že bola naplnená kapacita 40-tisíc vakcín, ktoré boli pre nich určené. Gröhling chce s ministrom zdravotníctva diskutovať, aby sa v očkovaní učiteľov pokračovalo.

Vakcíny budú rozdelené podľa veku

V súvislosti so zmenou očkovacej stratégie minister zdravotníctva uviedol, že tí, ktorí sa ešte nezaregistrovali v rámci prioritizácie skupín, čiže profesionáli, ktorí sa starajú o seniorov, sa budú môcť naďalej prihlasovať do formulára.

"Avšak bude platiť prioritizácia, ako sme povedali, to znamená, že do 70 rokov sa bude očkovať vakcínou od spoločnosti AstraZeneca a nad 70 rokov vakcínou od spoločnosti Pfizer," povedal Krajčí. Ako dodal, pokiaľ si bude chcieť niekto počkať na vakcínu od spoločnosti Pfizer, bude musieť počkať, kým budú starší ľudia zaočkovaní, a potom sa zníži veková hranica aj na túto vakcínu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok