Sprísnia kontroly, pomôžu aj vojaci. Ako to bude na hraniciach?

TA3 TASR
3.3.2021 07:44

Polícia od stredy posilní a zintenzívni kontroly na hraniciach s Maďarskom, Rakúskom, Českom aj Poľskou republikou. Informovala o tom hovorkyňa policajného prezídia Denisa Bárdyová. Na všetkých veľkých a frekventovaných cestách na vstupe do SR bude kontrolovať osobnú dopravu 24 hodín denne.

Sprísnia kontroly, pomôžu aj vojaci. Ako to bude na hraniciach?
TASR

Hliadky budú zmiešané

Na menej vyťažených budú kontroly v exponovaných časoch a v časoch, keď sa predpokladá najväčšia intenzita dopravy. Polícia upozornila, že kontrolovať bude aj uzatvorené hraničné priechody.

Pri kontrolách budú policajtom vypomáhať aj vojaci. Pôsobiť budú podľa slov hovorkyne v zmiešaných hliadkach spolu príslušníkmi Policajného zboru. „Dávame do pozornosti, že vojaci v tomto prípade plnia úlohy Policajného zboru (na základe zákonného zmocnenia a rozhodnutia vlády SR), a teda majú aj rovnaké oprávnenia ako policajti, napríklad zastavovať motorové vozidlá, vyžadovať preukázanie sa dokladmi a podobne,“ ozrejmila Bárdyová.

Ktoré priechody sú otvorené?

Polícia tiež informovala o otvorených hraničných priechodoch. Upozornila, že ostatné komunikácie nie je možné využívať na vstup alebo výstup zo Slovenska. Na hranici s Rakúskom sú to cestné priechody Bratislava - Jarovce - Kittsee (diaľnica), Bratislava - Petržalka - Berg, Bratislava - Jarovce - Kittsee je otvorený v čase od 6.00 do 22.00 h.

Do a z Českej republiky možno využiť diaľnicu Brodské - Břeclav a cesty, Brodské - Lanžhot, Holíč - Hodonín, Skalica - Sudoměřice (nová cesta), Vrbovce - Velká nad Veličkou, Moravské Lieskové - Strání, Drietoma - Starý Hrozenkov, Horné Srnie - Brumov - Bylnice, Lysá pod Makytou - Střelná Makov - Bílá-Bumbálka, ďalej Klokočov - Bíla a Svrčinovec - Mosty u Jablunkova.

Na hranici s Maďarskom je možný prejazd cez Čunovo - Rajka (diaľnica), Rusovce - Rajka (stará cesta) len v časoch od 6.00 do 8.00 h a od 15.00 do 17.00 h. Medveďov - Vámosszabadi, Komárno - Komárom (nový most), Komárno - Komárom, Štúrovo - Esztergom, Šahy - Parassapuszta, Slovenské Ďarmoty - Balassagyarmat, Ráros - Ráróspuszta od 5.00 do 20.00 h. Šiatorská Bukovinka - Salgótarján Somosköújfalu, Kráľ – Bánréve, Hosťovce - Tornanádaska od 6.00 do 18.00 h, Milhosť - Tornyosnémeti (rýchlostná cesta R4),  Milhosť - Tornyosnémeti, Slovenské Nové Mesto – Sátoraljaújhely (cesta I/79) a Slovenské Nové Mesto - Sátoraljaújhely v čase od 6.00 do 18.00 h.

Do a z Poľskej republiky možno prejsť cez diaľnicu Skalité – Zwardoň a cesty Skalité – Zwardoň, Oravská Polhora – Korbielów, Trstená – Chyžné, Podspády – Jurgów, Mníšek nad Popradom – Piwniczna, Becherov – Konieczna a Vyšný Komárnik – Barwinek.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok