Aktuálne z Egypta: Príjemné teploty a žiadne davy turistov

CK SATUR/PR
2.3.2021 16:02

Je začiatok marca a pri egyptských brehoch Červeného mora krásne svieti slnko, teploty sa cez deň pohybujú okolo 28 stupňov Celzia a voda má príjemných 25 stupňov, kde tu pofúkne svieži púštny vietor. Atmosféra, ktorá v Hurghade vládne je priateľská a plná pohody.

Aktuálne z Egypta: Príjemné teploty a žiadne davy turistov
CK SATUR

A práve v Hurghade sa nachádza sprievodkyňa a delegátka CK SATUR Lucia Kulfasová, ktorá aktuálne dovolenkuje a zároveň aj pracuje priamo v egyptskej Hurghade. Pôvodne sa sem vybrala so svojim synom na týždeň na dovolenku, no teplo, pohoda a dobrá nálada, ktorá v rezortoch vládne, ju presvedčila, že si pobyt predĺžila už o ďalší mesiac. Hotely majú dobrú wi-fi a tak aj jej syn hravo každý deň zvláda online školu. A tak si počas pobytu našla čas a vyrazila aj na obhliadku hotelov, aby priniesla aktuálne informácie o tom, ako aktuálne fungujú.

Ideálne zázemie aj pre homeoffice a homeschooling

Egyptské letoviská sú pod drobnohľadom egyptského ministerstva cestovaného ruchu. Pre otvorenie museli hotely splniť viaceré kritéria a ani v súčasnosti nie sú otvorené všetky a na 100 % kapacít. V hoteloch, ktoré sú otvorené, môžete relaxovať, oddychovať na vlnách pokojného mora, venovať sa vodným športom alebo sa nechať len tak rozmaznávať rôznymi hotelovými službami. Viacerí klienti, ktorí sa do Egypta už vybrali si pobyt predľžili. Práve vplyvom pandémie stúpol záujem o dlhodobé pobyty na 14 a viac nocí. Zároveň sa tieto rezorty, vdaka stabilnej wi-fi a minimálnemu časovému posunu (+ 1 hodina) môžu stať vaším zázemím pre homeoffice i homeshooling.

Opatrenia v Egypte

  • Podmienkou pre vstup do Egypta pre všetkých cestujúcich prichádzajúcich do krajiny je povinnosť predložiť negatívny PCR-test, ktorý nie je starší ako 72 hodín. Táto povinnosť sa nevzťahuje na deti do 6 rokov a osoby, ktoré tranzitujú v krajine. Vykonávanie PCR-testu pred vstupom do Egypta je pre cestujúcich k dispozícii aj na letiskách v Šarm el-Šajchu, Hurghade, Marsa Matrouh, Marsa Alam a Tabe za poplatok 30 USD (odporúča sa však vykonať test na Slovensku, vyhnete sa tak karanténe na hotelovej izbe počas čakania na výsledok testu)
  • Turisti prichádzajúci do turistických častí Južný Sinaj, Červené more, Luxor a Asuán sú oslobodení od platenia vízových poplatkov až do 30. apríla 2021
  • Medzi platné opatrenia v Egypte patria rúška v interiéroch, dodržiavanie odstupov a dezinfekcia.
  • Čo sa týka výletov za historickými pokladmi Egypta, tie sú umožnené, a preto práve teraz je ideálny čas na ich návštevu. Jedinečné pyramídy, hlavné mesto Káhira či kráľovský Luxor si bez davov turistov a čakania v radoch. Zároveň sú otvorené aj kaviarne, obchody so suvenírmi a tak dovolenkovej atmosfére nič neprekáža. Na dovolenku do Egypta sa aktuálne dostanete každý piatok priamym letom z Bratislavy.

Tipy na hotely

Pre páry: Jaz Makadina 5* – perfektné služby a luxus v butikovom štýle

Okrem nádhernej záhrady plnej rozmanitých zelených tvarov na vás čakajú pokojné vody Červeného mora a piesková pláž v južnej časti Hurghady, v zálive Makadi. V hlavnej hotelovej reštaurácii AlMasry si môžete vychutnať all inclusive služby. Hotel Jaz Makadina ponúka športové aktivity a animačný program pre deti. Nachdáza sa tu aj mólo cez ktoré prejdete ku podmorskému svetu, odkiaľ môžete šnorchlovať.

hotel-jaz-makadina-v-egypte_0a140371-5162-d6b9.jpg

Pre rodiny s deťmi: Amarina Abu Soma Resort & Aquapark 5* – zábava pre malých aj veľkých v elegantnom hoteli

Celkom nový rozľahlý hotelový komplex sa nachádza v blízkosti mesta Safaga, na nádhernom piesočnom pobreží Abu Soma. Hotel Amarina Abu Soma je veľmi komfortný, štýlový s výbornými službami. Izby sú navrhnuté v modernom štýle s nádychom luxusu. V hlavnej hotelovej reštaurácii Elements nájdete výborné bufetové stoly. Jedlo si môžete vychutnať aj v ázijskej, talianskej či orientálnej reštaurácii. V hoteli nájdete 5 bazénov, 7 vodných toboganov a mini vodný park pre tých najmenších.

mg-2057_c0a80401-52c1-81b7.jpg

Pre náročnejších klientov: Steigenberger Pure Life 5* – boutiqový hotel pre dospelých a milovníkov golfu

Úžasný butikový hotel Steigenberger Pure Life od 16 rokov so skvelými službami. Vynikajúcu medzinárodnú kuchyňu a skvelé drinky si vychutnáte v hlavnej reštaurácii alebo pri bazéne. Veľmi príjemnú atmosféru si užijete aj v reštaurácii priamo na pláži. Hotelová pláž je piesková. Izby sú zariadené veľmi moderne a štýlovo. Hotel je vhodný aj pre tých najnáročnejších klientov.

303016-5_0a140370-5335-3430.jpg

TIPY, AKTUALITY A ZAUJÍMAVOSTI O CESTOVANÍ VÁM PRINÁŠA CK SATUR

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok