Exotika, poznávanie či zábava? Toto je 6 tipov na netradičnú Veľkú noc

CK SATUR/PR
26.2.2021 23:21

Chcete tento rok prežiť Veľkonočné sviatky inak? Deti majú školské prázdniny, v práci vám stačí len pár dní dovolenky navyše a môžete relaxovať v exotike alebo spoznávať nové miesta. Pripravili sme tipy pre romantikov, rodiny s deťmi i športovcov, kde si môžu tieto tradičné sviatky užiť netradične.

Exotika, poznávanie či zábava? Toto je 6 tipov na netradičnú Veľkú noc
CK SATUR

Pre milovníkov Karibiku: Dominikánska republika

Čo si predstavíte, keď sa povie Karibik? Biele piesočnaté pláže lemované palmami, 50 odtieňov modrej farby mora a “mañana” ako odpoveď na všetky povinnosti. Dominikánska republika patrí k obľúbeným exotickým destináciám Karibského mora. Vyhľadávaná je práve pre nádherné piesočné pláže lemované palmami, ktoré sa tiahnu pozdĺž 300 km z celkového pobrežia krajiny. Azda najvyhľadávanejšou destináciou na dovolenku v Dominikánskej republike je letovisko Punta Cana, ktoré ponúka zmes športových aktivít, relaxu na pláži a je označovaná ako najlepšia golfová oblasť sveta.

dji-0413-copia-1_c0a80401-6a78-5176.jpg

Veľkú noc v termíne 31.03. - 09.04. si môžete užiť v novootvorenom 5* luxusnom rezorte Lopesan Costa Bávaro Resort, Spa & Casino. Nachádza sa priamo na krásnej 3 km dlhej pláži Playa Bávaro s bielym pieskom a tyrkysovou vodou, Obklopený je sviežou zeleňou a ponúka all inclusive koncept "Endless Luxury" so všetkým, čo k dokonalej dovolenke v Dominikánskej republike potrebujete.

Priemerné teploty začiatkom apríla: vzduch 28° Celzia a voda 26° Celzia

Trvanie letu z Viedne: 10,5 h

Časový posun: - 5 hodín

Aktuálne podmienky pre vstup do Dominikánskej republiky:

  • negatívny výsledok testovania na COVID-19 nie je potrebný
  • krajina automaticky poisťuje bezplatne všetkých návštevníkov na náklady spojené s prípadným ochorením
  • pred vstupom je potrebné vyplniť registračný formulár

TOP 5 pre Veľkú noc v Punta Cana:

  • Kvalitný 5* hotel s all inclusive
  • 10 detí do 12 rokov za akciovú cenu 1 199 EUR
  • Až 2 deti do 12 rokov cestujú za cenu letenky
  • Delegát CK SATUR
  • Satur Covid Garancia

Pre tých, čo radi poznávajú nové miesta: Madeira

Tradície k Veľkej noci patria, ale ako oslavujú sviatky inde, napríklad, na juhozápade Európy? Súostrovie Madeira, ktoré často prezývajú Hawaii Európy, vám určite odhalí aj svoje veľkonočné tradície, no ešte viac návštevníkov zaujme vynikajúcim vínom, "vyšívanými" palácmi, záhradami s unikátnymi druhmi rastlín, ideálnym podnebím, úchvatnou prírodou, pôsobivými scenériami a výhľadmi.

pta-s-loureno2cvisitmadeira_0a14036f-6b91-dbe5.jpg

Pokiaľ sa rozhodnete navštíviť Madeiru cez Veľkú noc v termíne 31.03. - 06.04., môžete sa tešiť na hlavné mesto, pozriete si sochu Sissi, park Municipal či ochutnáte víno Madeira v najstarších vínnych pivniciach ostrova či jedno z typických madeiranských jedál Espetadu. Výhľady si doprajete v mestečku Camara de Lobos, na útese Cabo Girao, na vyhliadke Pico dos Barcelos a na Eira de Serrado, čo je jedno z najkrajších miest s úchvatným výhľadom. Skrátka nabitý program, navyše s kvalitným výkladom od našich TOP sprievodcov.

Mohlo by sa zdať, že program je tak nabitý, že by bol pre deti náročnejší, no opak je pravdou. Určite aj vašim deťom už chýba objavovanie nových miest, a práve Madeira ich určite zaujme a naučia sa veľa nového hravým spôsobom. Zároveň sa na jednotlivé miesta a body programu vyráža každý deň z toho istého hotela, takže žiadne presuny medzi ubytovaniami. Pri naplnení počtu detí bude vyhradený na poznávanie s deťmi aj zvlášť sprievodca.

19-porto-moniz-natural-swimming-pool-upravene_0a14036f-6c24-dd04.jpg
santana_0a14036f-6c49-04bb.jpg

Priemerné teploty začiatkom apríla: vzduch 25° Celzia

Trvanie letu z Bratislavy: 4,5 h

Časový posun: - 1 hodina

Aktuálne podmienky pre vstup na Madeiru:

  • predložiť potvrdenie o negatívnom výsledku testu na ochorenie COVID-19, nie staršie ako 72 hodín, alebo potvrdenie o prekonaní COVID-19 (počas obdobia 90 dní pred cestou na Madeiru) alebo potvrdenie o absolvovaní očkovania na COVID-19
  • všetci cestujúci sú povinní zaregistrovať sa a vyplniť elektronický formulár 12 až 48 hodín pred cestovaním Registrácia pred cestou na Madeiru

TOP 5 Veľkej noci na Madeire:

  • Špeciálny let z Bratislavy s len otestovanými cestujúcimi na palube lietadla
  • Možnosť výberu ubytovania v 4* alebo 5* hoteloch s polpenziou alebo all inclusive
  • Kompletný program so všetkými vstupmi v cene, sprevádzajú až 6 sprievodcovia, a tak na sprievodcu pripadá skupina max. 25 osôb
  • Až 2 deti do 12 rokov za detský paušál
  • SATUR Covid Garancia

Pre hľadačov nezvyčajných destinácií: Aruba

Najmenší a najživší ostrov, láka svojich návštevníkov dlhými, snehobielymi plážami a morom vo všetkých farbách modrej a tyrkysovej. Aruba je autonómnou súčasťou Holandska, preto nie sú pre Slovákov potrebné ani víza, len platný cestovný pas. Z celého Karibiku nad Arubou vládne najstálejšie počasie, pretože sa geograficky nachádza mimo pásma tropických búrok a tak je aj návšteva ostrova vhodná prakticky kedykoľvek. Pieskové pláže farby ako biela múka, farba mora presne taká o akej snívate, slaný morský vánok, hrejúce slnečné lúče a najmä typická karibská pohoda, ktorú môžete zažiť na 15 nádherných plážach. Azda najznámejšou je unikátna pláž Flamingo resp. Plameniakov.

depositphotos-132159720-xl-2015_c0a80501-6dc9-85b2.jpg

Aruba je autentickým rajom. Jej súčasťou je hotel RIU Palace Aruba 5* priamo na piesočnatej pláži Palm beach. Je zárukou luxusnej a ničím nerušenej dovolenky. Uspokojí potreby i tých najnáročnejších klientov.

Priemerné teploty začiatkom apríla: vzduch 28° Celzia a voda 27° Celzia

Trvanie letu z Viedne: 11,5 h

Časový posun: - 5 hodina

Aktuálne podmienky pre vstup na Arubu:

  • pri vstupe do krajiny sa vyžaduje negatívny výsledok PCR testu (nie starší ako 72 hodín), ktorý je potrebné vložiť na stránku online ED Card process
  • každá osoba pred vstupom na Arubu si musí zakúpiť poistenie, taktiež cez ED Card na online ED Card process v sume 30 USD na osobu staršiu ako 15 rokov, deti do 14 rokov v sume 10 USD, poistenie platí na 180 dní, bližšie informácie na stránke Aruba Visitors Insurance
  • je potrebné mať kompletne vyplnené ED Card najskôr 72 hodín a najneskôr 4 hodiny pred odletom

TOP 5 pre Veľkú noc na Arube:

  • komfortný let z Viedne s prestupom
  • 2 deti do 12 rokov zdarma
  • ubytovanie v 5* hoteli s all inclsuive
  • 15 dokonalých pláži a pláž plameniakov
  • SATUR Covid Garancia

Pre romantické duše: Maldivy

Už žiadne “šibi ryby”, ľadová sprcha, upratovanie a vyváranie - iba relax na hojdačke s drinkom v ruke a príjemné osvieženie v teplučkom oceáne, to je snom mnohých žien - vyhnúť sa počas sviatkov práve týmto “tradíciám”. Doprajte si preto dokonalý oddych počas Veľkej noci na Maldivách v termíne 31. 03. - 08. 04. Ostrovy ktoré boli pôvodne vytvorené pre zamilované páry, v súčasnosti ponúkajú rezorty pre všetky vekové kategórie, pre náročnejších klientov, i pre rodiny s deťmi.

maldivyangsana-velavaru-06_0a14036f-6ee4-52ba.jpg

Práve pre rodiny s deťmi budú v 5* rezorte Sun Siyam Olhuveli, 2 animátori rodinného klubu Planet Fun. Zábava pre celé rodiny v rezorte, ktorý pre deti vytvoril ich vlastný dovolenkový svet nadchne deti i rodičov. Aby deti na tradície úplne nezabudli, počas tvorivých dielničiek sa učite o nich niečo priučia.

olhuveli-kidsclub-0100_0a140370-6f38-4887.jpg

Priemerné teploty začiatkom apríla: vzduch 31° Celzia a voda 28° Celzia

Trvanie letu z Bratislavy: 10 h

Časový posun: + 3 hodiny

Aktuálne podmienky pre vstup na Maldivy:

  • každý cestujúci sa musí pri vstupe do krajiny preukázať negatívnym testom na COVID-19, nie starším ako 96 hodín pred odletom (výnimkou sú deti do 1,99 roka)
  • musí sa preukázať potvrdením o rezervácii ubytovania počas celej dĺžky pobytu
  • 24 hodín pred odletom musí byť vyplnené prehlásenie o zdravotnom stave, do ktorého je potrebné nahrať fotografiu a výsledok testu

TOP 5 pre Veľkú noc na Maldivách:

  • Špeciálny priamy let z Bratislavy a Košíc s len otestovanými cestujúcimi na palube lietadla
  • Kvalitné 5* hotely s premium / all inclusive
  • Až 2 deti do 12/15 rokov cestujú za cenu letenky
  • 2 animátori rodinného klubu Planet Fun (Sun Siyam Olhuveli) a delegát
  • SATUR Covid Garancia

Pre vyznávačov zábavy a shoppoholičky: Emiráty

Už po prílete na letisko, či už do Dubaja alebo Ras Al Khaimah, si všimnete, že život v Emirátoch sa prakticky nezastavil. Otvorené sú obchody, zábavné parky, ale i atrakcie, ktorých je najmä v Dubaji neúrekom. Pandémiu tu pripomínajú len povinné rúška v interiéroch a prísľub Emirátov mať do konca marca zaočkovaných 60 % obyvateľstva.

Ak chcete byť na dosah zábave v tematických parkoch, výletom za vyhliadkami, či za nákupmi odporúčame vybrať si hotel RIU Dubai 4*+, otvorený na konci roku 2020. Rodiny s deťmi, ktoré hľadajú pokojnejšie prostredie ocenia hotel Hilton Resort and Spa Ras Al Khaimah 5*, kde sa počas Veľkej noci, o program detí i dospelých postarajú aj 2 animátori rodinného klubu Planet Fun.

w3a5631_c0a80401-7011-1139.jpg
marine-and-waterpark-dolphin-bay-08-07-2012-7610_c0a80501-7033-0833.jpg

Priemerné teploty začiatkom apríla: vzduch 31° Celzia a voda 28° Celzia

Trvanie letu z Bratislavy: 10 h

Časový posun: + 3 hodiny

Aktuálne podmienky pre vstup do Dubaja:

  • Vstup do emirátu je povolený pre osoby, ktoré sa preukážu negatívnym PCR testom nie starším ako 72 hodín.
  • Po prílete bude návštevníkom zmeraná teplota a vykonaný aj druhý test (z povinnosti testovania sú vyňaté deti do 12 rokov a cestujúci so stredne ťažkým alebo ťažkým zdravotným postihnutím).
  • Na registráciu po vstupe do krajiny treba priniesť oficiálny vytlačený certifikát o negatívnom teste na COVID-19 v angličtine alebo arabčine – SMS a digitálne certifikáty nie sú akceptované.
  • Návštevníci musia mať platné zdravotné poistenie.
  • Po prílete na letisko je potrebné vyplniť tlačivo o zdravotnom stave a stiahnuť si povinnú aplikáciu COVID-19 DXB. Tlačivo a informácie o stiahnutí aplikácie budú k dispozícií ako v lietadle, tak i po pristáti pred pasovou kontrolou.

TOP 5 pre Veľkú noc v Emirátoch:

  • Priamy let z Bratislavy a Košíc s len otestovanými cestujúcimi na palube lietadla
  • Kvalitné 5* hotely s polpenziou, all inclusive alebo ultra all inclusive
  • Až 2 deti do 14 rokov za detský paušál
  • 2 animátori rodinného klubu Planet Fun (Hilton Resort & Spa Ras Al Khaimah 5*) a delegát CK SATUR
  • SATUR Covid Garancia

Pre golfistov a tých, čo chcú spoznať krajinu aj inak: Turecko

Turecko patrí medzi slovenskými dovolenkármi k najobľúbenejším letným destináciám. Skvelý pomer ceny a špičkových služieb (ultra) all inclusive a príjemné teploty si môžete dopriať už aj počas Veľkej noci, v termíne 31. 03. - 07. 04. Tradičné aquaparky a bazény môžete, v závislosti od počasia, vymeniť za wellness alebo golfové ihrisko. Pre všetkých milovníkov golfu máme práve v Turecku pripravené profesionálne golfové balíčky, pre začiatočníkov aj úvodnú hodinu s inštruktorom a do batožiny si môžete pribaliť v cene 13 kg golfový bag.

b77d1e87-ff69-4f9e-b636-98e433b45b7c_0a140371-7140-8c88.jpg

Na svoje si prídu aj rodiny s deťmi, na ktoré sa už teraz tešia 2 animátori rodinného klubu Planet Fun, a to v 5-hviezdičkových hoteloch Adalya Elite Lara a Sueno Deluxe Belek. Oddych od detského kriku sľubuje hotel len pre dospelých Commodore Elite Suite & Spa.

Priemerné teploty začiatkom apríla: vzduch 21° Celzia a voda 17° Celzia

Trvanie letu z Bratislavy: 2,5 h

Časový posun: + 2 hodiny

Aktuálne podmienky pre vstup do Turecka:

  • vstup do Turecka podmienený preukázaním sa negatívnym PCR testom na ochorenie COVID-19, nie starším ako 72 hodín.

TOP 5 Veľkej noci v Turecku:

  • Priamy let z Bratislavy s len otestovaní cestujúci na palube lietadla
  • Kvalitné 5* hotely s ultra all incllusive
  • Až 2 deti do 12 rokov zdarma
  • Profesionálne golfové balíčky v ponuke
  • Satur Covid Garancia

A ak vás golf až tak neláka, môžete sa do Turecka vybrať aj za netradičným poznávaním. Atraktívnym a nabitým programom poznávacieho zájazdu, vás bude sprevádzať náš skúsený sprievodca a navštívite aj jednu z TOP atrakcií v Turecku - Pamukkale, v preklade „Bavlnený hrad“, čo vychádza z jeho krásnych travertínových terás, horúcich prameňov a nápadnej bielo sfarbenej krajiny. Ako odmena na záver, po aktívnom poznávaní vás čaká pobyt pri mori v 5* hoteli Adalya Elite Lara.

Pre milovníkov šnorchlovania a potápania: Egypt

Pobrežie Červeného mora je celosvetovo známe pre svoj bohatý podmorský život a viaceré jedinečné koralové útesy lákajú aj profesionálnych potápačov. Keď k tomu pridáme kvalitné hotelové rezorty v Hurghade, možnosť navštíviť napríklad pyramídy bez húfov turistov a priamy let z Bratislavy, je Egypt jednou z TOP destinácií pre vaše dokonalé veľkonočné sviatky.

norchlovanie-depositphotos-212903036-xl-2015_0a140370-72e4-929d.jpg

Priemerné teploty začiatkom apríla: vzduch 27° Celzia a voda 24° Celzia

Trvanie letu z Bratislavy: 3,5 h

Časový posun: + 1 hodina

Aktuálne podmienky pre vstup do Egypta:

  • podmienkou vstupu do Egypta pre všetkých cestujúcich prichádzajúcich do krajiny je povinnosť predložiť negatívny PCR-test, ktorý nie je starší ako 72 hodín
  • turisti prichádzajúci do častí Južný Sinaj, Červené more, Luxor a Asuán sú oslobodení od platenia vízových poplatkov až do 30. apríla 2021

TOP 5 pre Veľkú noc v Egypte:

  • Priamy let z Bratislavy
  • Kvalitné 5* hotely s all inclsuive službami
  • Deti za zvýhodnené detské paušály
  • Delegát CK SATUR
  • SATUR Covid Garancia

Všetky uvedené krajiny majú hranice otvorené a dostupné aj pre Slovákov, a to po splnení podmienok, ktoré nájdete prehľadne zhrnuté v covid mape.

Vitamín D, spoznanie nových miest a najmä dokonalý oddych máte počas našich veľkonočných pobytov v exotike zaručený. Už viete na ktorý sa vyberiete?

TIPY, AKTUALITY A ZAUJÍMAVOSTI O CESTOVANÍ VÁM PRINÁŠA CK SATUR

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok