Fabriky zatiaľ zatvárať nebudeme, potvrdil Matovič. Do budúcna to nevylúčil

TA3 TASR
26.2.2021 10:28

Verejnosť sa stále nedozvedela, čo nás čaká v najbližších dňoch a týždňoch. Výsledky rokovania vlády s vedcami zatiaľ nezverejnili. Štát ale v tejto chvíli neuvažuje o zatvorení nášho hospodárstva. Potvrdil to premiér Igor Matovič. Podľa odborníkov by takéto opatrenie poškodilo firmy, ohrozilo dodávateľské reťazce a mohlo viesť až ku kolapsu ekonomiky. Matovič ale blackout nadobro nevylúčil, hovorí o ňom ako o krajnej možnosti.

"Niektoré médiá začali posledné dni ľudí doslova strašiť 'zaručenými informáciami', ako vláda ide zatvoriť všetky fabriky. Vzhľadom na to, že tieto chýry môžu mať devastačné účinky na investičné rozhodnutia a zásadne ovplyvniť obraz slovenského podnikateľského prostredia, musím tieto chýry dementovať. Nie je to pravda," uviedol na sociálnej sieti premiér.

Na Slovensku sa podľa neho končí desiaty týždeň lockdownu a už niekoľko týždňov sa krajina riadi podľa COVID automatu. Napriek tomu však počet hospitalizácií rastie. "Nové mutácie sú výrazne životaschopnejšie, nakazia rýchlejšie a na jednom mieste viac ľudí, z ktorých viac ľudí skončí v nemocnici a viac ľudí, bohužiaľ, zomrie. Je to mimoriadne vážna situácia," skonštatoval Matovič.

Počas posledných troch dní preto na Úrad vlády SR pozval epidemiológov, infektológov, imunológov, virológov, verejných zdravotníkov či lekárov, aby spoločne hľadali odpoveď na to, čo zmeniť v nastaveniach opatrení, aby lockdown a COVID automat začali plniť svoju úlohu. "Dohodli sme sa, že žiadne návrhy nebudeme komunikovať predtým, ako sa s nimi stotožnia všetky koaličné strany," podotkol premiér. Pred Slovenskom podľa neho stojí ešte posledná úloha, a to nájsť v sebe dostatok síl, chuti a schopnosti zjednotiť sa.

Výsledky niekoľkodňových rokovaní s odborníkmi chce Matovič oznámiť verejnosti až po tom, ako s nimi oboznámi koaličných partnerov a prezidentku Zuzanu Čaputovú.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok