Slováci otočili prvý zápas na olympiáde, porazili silný ruský tím

TA3 TASR SITA
14.2.2018 15:28

Slovenskí hokejisti sa predstavili v prvom zápase B-skupiny na zimných olympijských hrách. Súperom bol silný ruský tím, ktorý v úvode strelil dva góly. Nášmu tímu sa však podarilo zápas otočiť a po tom, ako sme Rusom dali tri góly, na našej premiére v Pchjongčchangu zvíťaziť.

Slováci otočili prvý zápas na olympiáde, porazili silný ruský tím
SITA/Martin Medňanský

Súper ťažil z rešpektu

Slováci nastúpili na svoj prvý zápas s až príliš veľkým rešpektom, z ktorého súper rýchlo začal ťažiť. OŠ z Ruska od úvodných minút rýchlo kombinovali a bez väčších problémov sa dostávali do útočného pásma. V závere 3. minúty išli do vedenia, keď brankár Konrád nestihol zareagovať na Prochorkinov teč Gavrikovovej strely - 0:1.

Ich aktívna hra naďalej robila Slovákom problémy a v 5. minúte bolo už 0:2, keď v podobnej situácii Kaprizov tečoval Gusevov pokus. Slováci postupne získavali odvahu a dostávali sa k protiútokom. V 17. minúte sa Ölvecký v brejku rozhodol strieľať a urobil dobre - 1:2. Uplynulo 105 sekúnd, keď v podobnej akcii nevymýšľal ani Bakoš a upravil na 2:2. Aj úvod druhej tretiny herne patril OŠ z Ruska.

Blízko ku gólu boli v 22. minúte, keď Dacjuk nastrelil hornú žŕdku Konrádovej bránky. Slováci postupne vyrovnali hru a čoraz častejšie si vytvárali gólové príležitosti. V 32. minúte zaujal Paulovič, ktorý sa presadil cez obranu súpera, ale Košečkina neprekvapil.

OŠR v závere bez brankára

V následnom protiútoku Konrád zmaril veľkú príležitosť Kovaľčuka. Záver druhej časti herne patril Slovákom, ale pokusy Baranku, Čajkovského a ani prienik Ďalogu, sa gólom neskončili. Skóre sa nezmenilo ani pri presilovke SR štyroch proti trom.

Po vylúčení Cingeľa v 42. minúte si súper vytvoril tlak, ale brániaci sa Slováci na čele s rozchytaným Konrádom odolali. OŠ z Ruska následne dvakrát vyhodili puk von z pásma na tribúnu, Vojnovove vylúčenie ešte potrestané nebolo, ale Teleginove už áno. Bakoš zaviezol puk do útočného pásma, posunul ho Haščákovi, po ktorého prihrávke Čerešňák prestrelil Košečkina. Následné vylúčenia Marcinka a Čajkovského znamenali ďalší tlak OŠR, ale priniesli aj dve veľké šance Lampera. OŠR v závere skúsili aj hru bez brankára, Slováci však cenné víťazstvo ubránili.

Tímy nastúpili v týchto zostavách:

SR: Konrád - Baranka, Starosta, Graňák, Čerešňák, Ďaloga, Valach, Čajkovský - Nagy, Surový, Kudrna - Lamper, Marcinko, Cingeľ - Haščák, Bubela, Bakoš - Ölvecký, Paulovič, Krištof - Hovorka

OŠ z Ruska: Košečkin - Vojnov, Gavrikov, Marčenko, Nesterov, Zub, Zubarev, Nesterov - Mozjakin, Dacjuk, Kovaľčuk - Barabanov, Šipačov, Gusev - Kalinin, Prochorkin, Širokov - Telegin, Andronov, Grigorenko - Kaprizov

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok