Obnova za milióny. Škola v Liptovskom Mikuláši je moderná a inovatívna

TA3 TASR
24.2.2021 13:31

Budovu Strednej zdravotníckej školy v Liptovskom Mikuláši zmodernizovali za vyše štyri milióny eur. Práce na rekonštrukcii trvali zhruba rok, pričom ide o jednu z najväčších investícií z vlastných zdrojov Žilinského samosprávneho kraja.

Obnova za milióny. Škola v Liptovskom Mikuláši je moderná a inovatívna
TASR/Oliver Ondráš

"Stretla sa tu pekná architektúra, moderné riešenie a inovatívne prístupy. To sú všetko podmienky na to, aby vzdelávací proces bol kvalitnejší a lepší. Prostredie pre študentov a pedagógov je naozaj oveľa vľúdnejšie a hlavne zdravšie," uviedla na stredajšej tlačovej konferencii predsedníčka ŽSK Erika Jurinová.

Rekonštrukcia budovy sa začala ešte v roku 2019, podľa riaditeľky školy Silvie Blcháčovej väčšinu prác dokončili počas roka 2020. V rámci projektu prešla kompletnou obnovou a modernizáciou vstupná časť, hlavná školská budova aj časť, ktorá tvorí prepojenie medzi hlavnou školskou budovou a telocvičňou.

Pribudli relaxačné centrum pre vzdelávanie masérov, nová prednášková aula, spoločenská miestnosť, šatne či bufet. "Ak to pandemická situácia dovolí, od 8. marca by sme chceli naštartovať prezenčné vyučovanie," konkretizovala riaditeľka.

Škola poskytuje vzdelávanie v dennom aj v externom štúdiu. Aktuálne mác327 študentov. Denné štúdium je možné v odboroch praktická sestra, zubný asistent a masér, v externom štúdiu sú to odbory masér, sanitár a praktická sestra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok