Gröhling chce diskutovať o očkovaní vysokoškolských pedagógov

TA3 TASR
22.2.2021 13:42

Minister školstva Branislav Gröhling chce v najbližších dňoch otvoriť diskusiu s Ministerstvom zdravotníctva o očkovaní pedagógov vysokých škôl proti COVID-19. Možnosť dať sa zaočkovať by mohli dostať po pedagogických zamestnancoch v regionálnom školstve.

Gröhling chce diskutovať o očkovaní vysokoškolských pedagógov
TASR/Jaroslav Novák (ilu)

Cieľom iniciatívy ministerstva školstva je zabezpečenie prístupu k dobrovoľnej vakcinácii do konca školského roka pre všetkých zamestnancov v školstve. „Aktuálne je našou snahou umožniť prezenčnú výučbu aspoň na niektorých študijných odboroch. Z dlhodobého hľadiska je tiež očkovanie vysokoškolských pedagógov potrebné, aby sa po zlepšení situácie mohli bezpečne vrátiť do štandardného režimu aj vysoké školy,“ priblížil zámer minister školstva. Rovnako si uvedomuje, že aj študenti vysokých škôl potrebujú okrem samoštúdia aj účasť na prednáškach či praktickej výučbe.

Ako pripomenul, na základe uznesenia vlády z 15. februára 2021 majú už v súčasnosti študenti vybraných odborov, akými sú všeobecné lekárstvo, ošetrovateľstvo, urgentná starostlivosť či pôrodná asistencia výnimku na cestu do a zo školy či školského zariadenia a vrátili sa k prezenčnému vzdelávaniu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok