Holandský minister priznal, že klamal o Putinovi. Potom odstúpil

TA3 TASR
14.2.2018 05:56

Holandský minister zahraničných vecí Halbe Zijlstra odstúpil z funkcie po tom, ako sa priznal, že klamal o svojom stretnutí s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Za klamstvo ho nešetrili kritikou opoziční ani koaliční poslanci.

Zo svojej funkcie v utorok odstúpil holandský minister zahraničných vecí Halbe Zijlstra, ktorý priznal, že nebol prítomný na podujatí, na ktorom ruský prezident Vladimir Putin v roku 2006 údajne hovoril o svojej predstave "Veľkého Ruska".

Zijlstra
pôvodne tvrdil, že počul, ako ruský prezident hovoril o expanzívnych ambíciách Ruska, k čomu malo dôjsť počas stretnutia s podnikateľmi v Putinovom letnom sídle v roku 2006. V tej dobe Halbe Zijlstrapracoval pre holandskú ropnú spoločnosť Shell.

Vo víkendovom rozhovore pre denník Volkskrant
Zijlstra pripustil, že sa na uvedenom stretnutí s Putinom osobne nezúčastnil. Údajné vyjadrenie ruského prezidenta však podľa neho počula iná osoba, ktorej totožnosť sa holandský minister rozhodol zatajiť. Pre túto osobu a spoločnosť, ktorú zastupovala, by to totiž - ako uvádza - mohlo mať vážne dôsledky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok