Bývalý taliansky premiér Berlusconi strávil noc v nemocnici

TA3 TASR
11.2.2021 20:31

Bývalý taliansky premiér Silvio Berlusconi strávil noc v nemocnici po tom, ako doma spadol. Informovala o tom agentúra AFP.

Bývalý taliansky premiér Berlusconi strávil noc v nemocnici
TASR/AP

Berlusconi zakopol a udrel sa počas pobytu vo svojej rezidencii v Ríme. Následne ho previezli do nemocnice v Miláne, kde ho vyšetrili lekári. "Prepustili ho dnes ráno. Je doma, kde pracuje, aby sa mohol zúčastniť na hlasovaní Európskeho parlamentu na diaľku," uviedol vo vyhlásení hovorca expremiéra. Berlusconi v utorok odcestoval do Ríma na stretnutie s bývalým šéfom Európskej centrálnej banky Mariom Draghim, ktorého prípadnú vládu je pripravený podporovať.

Bývalého trojnásobného premiéra naposledy hospitalizovali v prvej polovici januára tohto roku pre problémy so srdcom. Tento 84-ročný miliardár a mediálny magnát bol v nemocnici 11 dní aj vlani v septembri, keď sa nakazil koronavírusom SARS-CoV-2. Túto chorobu následne označil za "možno najväčšie utrpenie" vo svojom živote. Spolu s ním sa nakazili aj dve z jeho detí a tiež jeho družka Marta Fascinová.

Berlusconi už nezastáva volený úrad, zostáva však predsedom stredopravicovej strany Forza Italia. V roku 2019 ho zvolili do europarlamentu. V roku 2016 podstúpil kardiochirurgický zákrok na odstránenie potenciálne smrteľnej poruchy srdcovej činnosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok