Vymeňte ministra, robí prešľapy, vyzýva Hlas vládne OĽANO

TA3 TASR
10.2.2021 14:56

Hnutie OĽANO by malo ministerstvo pôdohospodárstva odstúpiť inému koaličnému partnerovi. Súčasné vedenie na čele s ministrom Jánom Mičovským a zakladateľom hnutia Martinom Feckom preukázalo absolútnu neschopnosť zlepšiť, ba aspoň udržať potravinovú sebestačnosť Slovenska. Uviedla to Patrícia Medveď Macíková, hovorkyňa mimoparlamentnej strany Hlas-sociálna demokracia.

Vymeňte ministra, robí prešľapy, vyzýva Hlas vládne OĽANO
TASR/Martin Baumann

Situáciu označili za katastrofálnu

"Na vážne prešľapy ministra Mičovského upozorňuje Hlas–SD verejnosť už niekoľko mesiacov. Za katastrofálnu situáciu v agrorezorte je však plne spoluzodpovedný aj jeden zo štyroch zakladateľov hnutia OĽANO Martin Fecko. Ten je šedou eminenciou ministerstva a práve v jeho kompetencii je poľnohospodárstvo, či Pôdohospodárska platobná agentúra. Napriek tomu, že sa agrosektoru v minulosti venoval, ukazuje sa, že je pre našu potravinovú budúcnosť doslova katastrofou," povedal Róbert Puci, nezaradený poslanec národnej rady.

Puci informoval, že Fecko je spoluzakladateľom hnutia OĽANO spolu s Igorom Matovičom a jeho rodinou a  aktuálne je prvým tajomníkom MPRV SR. Podľa Puciho sa Fecko venoval agende poľnohospodárstva dlhodobo a podľa jeho vlastných je autorom agropotravinárskej časti volebného programu OĽANO.

Prečo nie je Fecko ministrom?

Podľa Puciho slov ho premiér napriek tomu nenominoval na ministra. Hlas–SD sa verejne pýta premiéra, či to súvisí s kuloármi spomínanou nekompetentnosťou Fecka. Katastrofálny stav ministerstva pôdohospodárstva a kritika vedenia agrorezortu by podľa strany Hlas-SD tomu nasvedčovali.

"Hnutie OĽANO zlyhalo vo vedení agrorezortu absolútne. Nedisponuje žiadnymi odborníkmi na sektor. Ako sa neustále potvrdzuje odchodmi nominantov aktuálneho vedenia z poradného zboru, PPA, či ministerstva pôdohospodárstva, s kádrami OĽANO už nechcú žiadni odborníci v agropotravinárskom sektore spolupracovať. Považovali by to totiž za hanbu pre svoju odbornú kariéru. Jedinou možnosťou na záchranu slovenského poľnohospodárstva a potravinárstva je tak odstúpenie agrorezortu hnutím OĽANO inému koaličnému partnerovi. Vyzývame preto koalíciu, aby k tomuto kroku okamžite pristúpila. Inak skutočne hrozí, že tento rok budú na pultoch obchodov slovenské potraviny posledný raz," dodal Puci.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok