Rozhodli o Brhelovi. Budú ho stíhať vo väzbe

TA3 TASR
5.2.2021 16:03

Sudkyňa Špecializovaného trestného súdu v Pezinku rozhodla, obvineného oligarchu Jozefa Brhela budú stíhať vo väzbe. Rozhodnutie zatiaľ nie je právoplatné.

Sudkyňa začala rozhodovať o 11.00 h, keď približne polhodinu predtým eskortovali Brhela v ochrannom obleku z ružinovskej nemocnice. Výsluch trval približne päť hodín. Sudkyňa nakoniec rozhodla o väzobnom stíhaní pre podnikateľa. Akceptovala však len dva dôvody väzby - obavu, že ujde alebo sa bude skrývať, a tiež obavu z ovplyvňovania svedkov. Pôvodne navrhoval prokurát aj väzbu z dôvodu obavy, že bude pokračovať v trestnej činnosti.

Obhajca Jozefa Brhela po rozhodnutí uviedol, že prestáva veriť právnemu systému. "Stratil som ilúzie o právnom štáte. Viete si predstaviť dôvod útekovej väzby, že klient je ohlásený, plní si svoju občiansku povinnosť, riadne sa dostaví na výsluch na dohodnutý termín? Oni v tom vidia nejaký útekový dôvod," zareagoval pre médiá Štanglovič. Zároveň odmietol aj dôvody kolúznej väzby s ohľadom na zdravotný stav svojho klienta. Rozhodnutie zatiaľ nie je právoplatné. Prokurátor aj obhajca podali sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Najvyšší súd SR.

Podnikateľa v utorok vo večerných hodinách hospitalizovali v ružinovskej nemocnici v Bratislave. Po tom, ako ho zadržali, sa zrútil. Potvrdil to jeho obhajca Ľudovít Štanglovič. Jozef Brhel vypovedal na NAKA v budove Prezídia Policajného zboru v utorok od 10.00 h takmer šesť hodín, následne ho polícia zadržala. Podľa obhajcu podnikateľ kategoricky poprel spáchanie skutkov. "Čo sa týka dôkaznej situácie, sme toho názoru, že vznesené obvinenie bolo minimálne predčasné, respektíve nedôvodné," zdôraznil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok