Zaspomínajte si s nami na herecké umenie Andyho Hryca

TA3
31.1.2021 10:00

Obľúbený Andy Hryc v poslednom roku bojoval so zákernou leukémiou. Herca, ktorého si všetci pamätajú ako večne dobre naladeného človeka, choroba zmenila na nespoznanie. Hoci bol fyzicky zoslabnutý, všetci verili, že svoj privedie do šťastného konca. To sa mu však nepodarilo.

Zaspomínajte si s nami na herecké umenie Andyho Hryca
TASR

Napriek tomu ostane Andy Hryc navždy v pamäti všetkých svojich fanúšikov aj vďaka postavám, ktoré stvárnil nielen v divadle, ale aj v množstve filmov a seriálov. Zaspomínajte si s nami na niektoré z nich.

Čiara

Jeden z posledných filmov, v ktorom si Andy Hryc zahral, bola snímka v produkcii jeho dcéry Wandy. Vo filme Čiara, zachytávajúcom neľahký život na slovensko-ukrajinskej hranici, stvárnil postavu skorumpovaného policajta.

Sladké starosti

Vo filme režiséra Juraja Herza z roku 1984 stvárnil Andy Hryc postavu čašníka Fera Balucha, sukničkára a "podvodníka".

Rivers of Babylon

Vo filme Vlada Balca z roku 1998 stvárnil Andy Hryc jednoduchého človeka Rácza, ktorý túžil po moci a na splnenie svojho sna sa nezastavil pred ničím.

Černí baroni

V posledných rokoch sa objavil aj v niekoľkých seriáloch. Na slovensku si zahral v seriáli TV Joj ZOO, v Česku zasa stvárnil postavu majora Terazky v komediálnom seriáli Černí baroni.

Témy: Česko film
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok