Sánkar Ninis skončil po prvej jazde na siedmom mieste

TA3 TASR
10.2.2018 12:38

Slovenský reprezentant v sánkovaní Jozef Ninis figuroval po prvej jazde individuálnej súťaže na ZOH v Pchjongčchangu na siedmom mieste.

Sánkar Ninis skončil po prvej jazde na siedmom mieste
SITA/AP

Slovenský reprezentant v sánkovaní Jozef Ninis figuroval po prvej jazde individuálnej súťaže na ZOH v Pchjongčchangu na siedmom mieste. V olympijskom ľadovom koryte dosiahol čas 47,833 s, za lídrom Davidom Gleirscherom z Rakúska zaostal o 181 tisícin sekundy. Druhý slovenský zástupca Jakub Šimoňák bol priebežne na 38. priečke (+4,072) zo 40 štartujúcich.

Ninis mal síce pomalší štart a po prvom medzičase mu patrila až 32. priečka, ale potom zrýchlil a predviedol takmer bezchybnú jazdu. Tá mu po prvom kole vyniesla mimoriadne sľubnú pozíciu s atakom na osobné olympijské maximum v individuálnych pretekoch. Už štvornásobný olympionik dosiahol doteraz najlepšie umiestnenie pred štyrmi rokmi v Soči, kde bol dvadsiaty. Ninis už pred ZOH potvrdil stúpajúcu formu na ME v lotyšskej Sigulde, kde skončil šiesty a v neolympijskom šprinte vybojoval historické striebro. Šimoňákovi prvá jazda nevyšla a figuroval až v závere štartového poľa.

Na čele po prvom kole sa usadil 23-ročný rakúsky debutant Gleirscher, ktorý časom 47,652 s zlepšil traťový rekord. Iba o 22 tisícin sekundy zaostal dvojnásobný olympijský víťaz a obhajca zlata Felix Loch z Nemecka. Tretí bol priebežne ďalší Nemec Johannes Ludwig (+0,112). Druhá jazda bola na programe ešte v sobotu, v nedeľu vyvrcholí súťaž treťou a štvrtou jazdou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok