Zatkli Navaľného manželku. Zverejnila fotku z policajnej dodávky

TA3 TASR
23.1.2021 16:29

Na sobotňajšej demonštrácii za prepustenie opozičného politika Alexeja Navaľného v Moskve zadržali aj jeho manželku Juliju. Oznámila to na svojom profile na Instagrame.

"Ospravedlňte zlú kvalitu. V policajnej dodávke je veľmi zlé svetlo," napísala Navaľná v krátkom komentári k zverejnenému záberu.

V Moskve a desiatkach ďalších miest v Rusku sa v sobotu konajú nepovolené demonštrácie na podporu Navaľného, ktorého minulý týždeň po návrate z Berlína zadržali na letisku v Moskve a umiestnili do vyšetrovacej väzby. Ruské úrady varovali, že každý protest bude považovaný za hrozbu pre verejný poriadok a okamžite potlačený. Demonštrácie sprevádza masívne zatýkanie.

Protest v Moskve sa mal začať o 14.00 h miestneho času (12.00 h SEČ) na Puškinovom námestí. Už viac ako hodinu a pol predtým však príslušníci bezpečnostných zložiek začali zatýkať jeho účastníkov, informoval internetový kanál Avtozak Live. Zatýkanie sa zintenzívnilo po 14.00 h, keď polícia začala demonštrantov z námestia vytláčať. Priebeh protestov naživo streamuje kanál Navaľnyj Live, ktorý má však výpadky.

Tím ruského opozičného lídra Alexeja Navaľného oznámil, že na budúci víkend plánuje uskutočniť ďalšiu sériu protestov. Na sobotňajších demonštráciách za Navaľného prepustenie, ktoré prebiehali po celom Rusku, polícia dosiaľ zadržala takmer 3000 ľudí, informovali aktivisti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok