Zomrel slávny Larry King, ktorý bol aj v TA3. Mal Covid

TA3 TASR
23.1.2021 14:39

Legendárny americký moderátor Larry King zomrel v sobotu v nemocnici Cedars-Sinai v Los Angeles na komplikácie spojené s ochorením Covid-19. Mal 87 rokov. Pred desiatimi rokmi bol na Slovensku hosťom televízie TA3.

Začiatkom januára médiá informovali, že Kinga hospitalizovali po nakazení sa koronavírusom. Moderátor mal však aj predtým viaceré zdravotné problémy. Okrem iného trpel cukrovkou 2. typu a prekonal niekoľko infarktov. V roku 2017 oznámil, že mu diagnostikovali rakovinu pľúc a podstúpil úspešnú operáciu na jej liečbu.

"S hlbokým zármutkom spoločnosť Ora Media oznamuje, že zomrel náš spoluzakladateľ, moderátor a priateľ Larry King," píše sa okrem iného vo vyhlásení zverejnenom na Kingovom oficiálnom účte na Twitteri.

Kingova kariéra v rozhlase a televízii trvala 63 rokov. Uznávaný bol ako nestranný moderátor. V spravodajskej televízii CNN moderoval 25 rokov program Larry King Live. Z relácie odišiel v roku 2010 po odvysielaní viac ako 6000 epizód. V nasledujúcom roku bol ocenený cenou Emmy za celoživotné dielo. V marci 2012 založil spolu s mexickým magnátom Carlosom Slimom produkčnú spoločnosť Ora TV, ktorá vysielala jeho šou Larry King Now. V septembri 2017 King uviedol, že nemá v úmysle ísť do dôchodku a očakáva, že svoje programy bude moderovať, až kým nezomrie.

King bol osemkrát ženatý so siedmimi ženami, bol otcom piatich detí a mal deväť vnúčat a štyri pravnúčatá. Minulý rok ho zasiahla tragédia, keď v priebehu troch týždňov zomreli dve z jeho detí — dcéra Chaia King (rakovina pľúc) a syn Andy King (infarkt).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok