Ako začať detox? Tu sú rady nutričnej koučky

TA3, Zuzana Líšková
23.1.2021 09:00

Nutričná koučka Zuzana Líšková pripravila sedemdňový detoxikačný program. Celým programom nás prevedie pomocou videí s podrobným postupom.

Ako začať detox? Tu sú rady nutričnej koučky

Prečo detox

Ak naše telo nefunguje správne, ľahko priberieme, cítime sa unavení a odzrkadľuje sa to aj nanašom celkovom zdraví. Dobrá správa je, že naše telo sa dokáže zregenerovať, ozdraviť a znovunaštartovať. Musíme však preto niečo urobiť. A určite nám nepomôže žiadna drastická diéta, hladovka ani zázračná tabletka.

Prečo očista čriev

Črevá sú veľmi dôležitou súčasťou celého organizmu. Keď nefungujú tak, ako majú, začnú sa objavovať výrazné problémy s trávením, ktoré môžu prísť až k potravinovým intoleranciám.

Čo je glauberová soľ

Glauberova soľ je už stovky rokov známa ako detoxikant, účinná podpora trávenia a očisti čriev. Pôsobí ako laxatívum, teda preháňadlá, pomôže naštartovať detoxikáciu tela a odstrániť nečistotyz tráviaceho traktu.

Očista glauberovou soľou

Horká soľ viaže vodu, zriedi stolicu, čím uľahčí vylúčenie usadenín z čriev. Očistný proces je nutnédoplniť odľahčeným jedálničkom, preto buďte dôsledný v jeho dodržiavaní.

Priebeh 7-dňovej detoxikačnej kúry

7-dňová kúra Ti pomôže reštartovať trávenie, upraviť veľkosť žalúdka a nastaviť telo na úspešnú redukciu hmotnosti. Kúru môžete začať iba stravou alebo môžete 1. deň zaradiť očistnú glauberovú soľ. Prvé dva dni prijímate čisto ovocie a zeleninu ráno vo forme nápoja, na obed a večeru vo forme hustých zeleninových polievok.

Tretí až piaty deň pridávame ku každému jedlu bielkovinu. Na raňajky si naďalej pripravíte smoothie a na obed a večeru hustú krémovú polievku. Šiesty a siedmy deň už te tuhou stravou, kombinujete zeleninu s bielkovinou.

Témy: Rada
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok