Uprednostniť pri očkovaní chcú ďalšiu skupinu, žiada to Mičovský

TA3 TASR
18.1.2021 11:49

Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Ján Mičovský už dvakrát otvoril na vláde otázku zaradenia zamestnancov rezortu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka do systému prednostného očkovania proti ochoreniu COVID-19. Dokonca listom požiadal ministra zdravotníctva Mareka Krajčího o zaradenie kľúčových zamestnancov rezortu do procesu vakcinácie.

Uprednostniť pri očkovaní chcú ďalšiu skupinu, žiada to Mičovský
TASR/Roman Hanc

Ako ďalej na sociálnej sieti informovalo Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, medzi prioritné kategórie zamestnancov rezortu zaraďuje pracovníkov MPRV SR, inšpektorov kontroly potravín, veterinárnych lekárov, fytosanitárnych inšpektorov, zamestnancov Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR a regionálnych veterinárnych a potravinových správ, ako aj zamestnancov subjektov hospodárskej mobilizácie v pôsobnosti ministerstva.

"Z tejto skupiny považujem za potrebné prednostne očkovať približne 15.000 pracovníkov. Taktiež by som chcel upozorniť na problematiku sektora obchodu a špeciálne predaja potravín, kde pracovníci vo veľkoobchodných centrách a logistických skladoch (asi 6000 pracovníkov) je kľúčových z hľadiska zásobovania obchodov. Rovnako významná skupina je tvorená pracovníkmi maloobchodných prevádzok, ktorí sú v každodennom kontakte so zákazníkmi (asi 44.000 pracovníkov)," doplnil Mičovský.

Pracovníci predajní potravín a drogérie sú podľa MPRV vystavení vysokému náporu. Agrorezort žiada očkovať čo najväčšie množstvo pracovníkov z vyššie uvedených sektorov. "Plne si uvedomujem, že dopyt po vakcinácii ďaleko prevyšuje možnosti Ministerstva zdravotníctva SR, avšak vzhľadom na našu prioritu zabezpečiť bezproblémový prístup k potravinám pre všetkých obyvateľov Slovenska, považujem požiadavku nášho rezortu za mimoriadne dôležitú," dodal Mičovský.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok