Pri Turecku sa potopila loď s Rusmi a Ukrajincami, hlásia obete

TA3 TASR
17.1.2021 15:26

Najmenej štyria členovia posádky nákladnej lode, ktorá sa potopila pri tureckom pobreží Čierneho mora, nehodu neprežili. Šiestich zachránili. Loď sa plavila pod vlajkou ostrovného štátu Palau. Miestne úrady predtým nesprávne uvádzali, že sa plavila pod ruskou vlajkou a že boli na nej len ruskí občania, uviedla agentúra AP.

Pri Turecku sa potopila loď s Rusmi a Ukrajincami, hlásia obete
TASR/AP (ilu)

Na palube bolo 12 členov posádky - dvaja Rusi a desať Ukrajincov, vyplýva z aktualizovaných údajov tureckého ministerstva dopravy. Loď na sypaný náklad s názvom Avrin smerovala z Gruzínska do Bulharska, ale pre nepriaznivé počasie sa pokúsila dostať do tureckého prístavu Bartin. Oblasť momentálne sužujú silné dažde, sneženie a silný vietor.

"Plavidlo sa potopilo pre zlé poveternostné podmienky. Štyria ľudia zahynuli. Šesť členov posádky sa podarilo zachrániť. Pátracia a záchranná operácia na mori bola prerušená pre vysoké vlny, v pátraní pokračujú iba vrtuľníky," informovala agentúra TASS s odvolaním sa na guvernéra tureckej provincie Bartin Sinana Gunera.

Plavidlo sa potopilo pri lokalite Inkumu v provincii Bartin. Turecké námorné sily vyslali na miesto svoju fregatu. Pobrežná stráž uviedla, že posádka lode sa nachádzala na záchranných člnoch.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok