PR správa Spoločnosť

Sám doma v karanténe: Tipy pre rodičov a deti počas obmedzení

PR
15.1.2021 15:38

Kvôli epidémii koronavírusu sa školy a škôlky v mnohých krajinách dostali do karantény a milióny pracujúcich rodičov teraz uvažujú o tom, ako udržať svoje deti v izolácii a pritom sa nezblázniť. Nehovoriac o fakte, ak z domu musíte aj pracovať a deťom sa popri tom všetkom dostatočne venovať.

Sám doma v karanténe: Tipy pre rodičov a deti počas obmedzení
Shutterstock.com

Máme pre vás našťastie niekoľko tipov, ktoré môžete k tomuto účelu, na zábavu detí a vyplnenie ich voľna využiť.

Vyskúšajte interaktívne hračky

Svet detí by mal byť o zábave, bez starostí a problémov. K tomuto účelu sú najlepšie uspôsobené predmety určené na pobavenie a hru. Vyberať ich s ohľadom na vek však nie je všetko. Veľmi dôležitý je aj vzdelávací charakter hračky a jej schopnosť umožniť dieťaťu sa naplno zábavnou formou rozvíjať. Preto nielen na vyplnenie voľných dní v karanténe, ale aj pre bežné dni plné radosti im zaobstarajte interaktívne hračky, vďaka ktorým spojíte príjemné s užitočným.

Naplánujte si lyžovačku v Tatrách

V súčasnosti to asi možné pre všetkých a najmä tých v karanténe nie je, ale situácia sa raz určite zmení a bude lepšie, ak si svoj výlet do krásne zasnežených hôr dobre a dopredu naplánujete. Pri krásnej lyžovačke v Tatrách zabudnete na problémy, pretože zmena prostredia vám to veľmi rýchlo umožní. Rovnako sa nadýchate čerstvého vzduchu, ktorý je pre naše pohodlie, telo a jeho zdravie veľmi dôležitý. Tak na nič nečakajte a niečo si o takejto príjemnej lyžovačke v Tatrách prečítajte.

shutterstock-1691566099_0a140371-537e-1be9.jpg

Vytvorte si z interiéru oázu pokoja

Za bežných podmienok bez súčasných obmedzení sme v interiéri trávili až 90 % svojho času. Dnes, kedy pre obavy z ohrozenia svojho zdravia trávime v uzavretých priestoroch ešte viac hodín, je nutnosť prispôsobenia tohto okolia naším potrebám ešte väčšia. Čo to znamená?

Napríklad to, že ak z domu pracujete a vaše deti sa vzdelávajú dištančnou formou, je dobré mať na dosahovanie výkonov a koncentráciu pre plnenie úloh množstvo energie. Moderné otočné stoličky, ktoré sa vášmu telu dokonale prispôsobia, sa o vytvorenie týchto podmienok postarajú veľmi jednoducho a rýchlo.

No a aby to bolo naozaj dokonalé, vybavte si priestor na prácu, vzdelávanie a relax aj vhodnými roletami, vďaka ktorým si v priestore navodíte požadovanú atmosféru. Aj takáto drobná úprava miestnosti vám môže veľmi dobre pomôcť.

Nezabudnite na odmeny

Vy dostanete za dobre vykonanú prácu mzdu. Avšak, aj tí najmenší potrebujú pre vykonávanie svojich úloh dostatočnú motiváciu. Pohladenie vždy ale nestačí. Občas deťom dobre padne aj originálny darček, napríklad vo forme krásneho detského šperku.

Odmenou môže byť aj spomínaný výlet, hračky alebo možnosť využiť počítač či mobil nielen na online vzdelávanie, ale aj hru a komunikáciu s rovesníkmi.

V týchto náročných dňoch je odmena dôležitejšia ako kedykoľvek predtým, preto na ňu nezabúdajte ani vo svojom vzťahu a uvidíte, že všetky, aj tie ťažšie kroky zvládnete bez problémov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok