Otrasy si vyžiadali desiatky obetí, zničili hotely i nemocnicu

TA3 TASR
15.1.2021 07:50

Viac ako desať pacientov a členov personálu uviazlo pod troskami nemocnice v indonézskom meste Mamuju po tom, čo ostrov Sulawesi zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou 6,2. O život prišlo viac ako 30 ľudí a stovky utrpeli zranenia. "Nemocnica je zrovnaná so zemou - zrútila sa," povedal príslušník záchranárskych síl v meste Mamuju.

Dodal, že pod troskami sú uväznení pacienti i zdravotníci, ktorých sa snažia vyslobodiť. Pod zrúteným domov ostala zakliesnená aj osemčlenná rodina, ktorej sa takisto snažia pomôcť dostať von. Podľa prvotných informácií Národného úradu pre zmierňovanie následkov katastrof hlásili v meste Majene štyri obete a 637 zranených a v susednom regióne Mamuju zomreli traja ľudia a dve desiatky sa zranilo.

V dôsledku zemetrasenia spadlo viacero budov vrátane dvoch hotelov a poškodených bolo najmenej 60 domov. Epicentrum zemetrasenia bolo šesť kilometrov severovýchodne od mesta Majene v hĺbke desiatich kilometrov.

Indonézia so svojimi viac ako 17.000 ostrovmi a vyše 260 miliónmi obyvateľov leží na tzv. Ohnivom kruhu, geologicky najaktívnejšej zóne na Zemi, kde sa stretáva niekoľko tektonických platní a pravidelne tam dochádza k zemetraseniam.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok