YouTube nenašiel dôkazy o ruských zásahoch do Brexitu

TA3 TASR
8.2.2018 22:34

Spoločnosť YouTube nenašla dôkazy o zasahovaní Ruska do kampane pred referendom o Brexite. Britskému parlamentnému výboru poverenému vyšetrovaním falošných správ to potvrdila výkonná riaditeľka YouTube, informovala vo štvrtok agentúra Reuters.

Členovia britského výboru pre médiá, kultúru a šport, poverení preverením zmieneného obvinenia, získali tieto informácie počas návštevy Univerzity Georgea Washingtona v metropole Spojených štátov. Juniper Downsová, šéfka pre verejnú politiku spoločnosti YouTube, uviedla, že táto divízia spoločnosti Google nenašla "žiadny dôkaz o ruskom zasahovaní do referenda o Brexite".

Ako zhodnotil Reuters, vzťahy medzi Ruskom a Britániou sú aktuálne napäté. Britská premiérka Theresa Mayová obvinila vlani Moskvu z vojenskej agresie a povedala, že dôkazy o ruskom zasahovaní do zahraničných volieb sú. Kremeľ, ktorý počas vlády Vladimira Putina získal nazad časť svojho vplyvu strateného po páde Sovietskeho zväzu, zasahovanie do volieb či referend v západných krajinách odmieta. Protiruská hystéria sa podľa Moskvy šíri prostredníctvom USA a Európy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok