Pripravujem sa na smrť, priznal Benedikt. Záujem verejnosti ho dojíma

TA3 TASR
7.2.2018 18:19

Emeritný pápež Benedikt XVI., ktorý oslávi v apríli 91 rokov, povedal v rozhovore pre taliansky denník Corriere della Sera, že pomaly dožíva a pripravuje sa na smrť. "Dojalo ma, že tak mnoho čitateľov vašich novín chce vedieť, ako trávim túto poslednú etapu svojho života," uviedol Benedikt.

Pripravujem sa na smrť, priznal Benedikt. Záujem verejnosti ho dojíma
SITA/AP

"Dojalo ma, že tak mnoho čitateľov vašich novín chce vedieť, ako trávim túto poslednú etapu svojho života," uviedol Benedikt. "Jediná vec, ktorú ohľadom toho môžem povedať je, že, ako sa mi pomaly vytrácajú fyzické sily, vydávam sa na vnútornú púť domov," pokračoval ďalej niekdajší pápež. "Je pre mňa veľkým milosrdenstvom byť obklopený na tomto poslednom úseku (života), ktorý je niekedy trochu namáhavý, toľkou láskou a dobrom, aké som si nikdy ani len nepredstavoval," dodal.

Benedikt XVI. sa narodil ako Joseph Ratzinger 16. apríla 1927 v bavorskej dedine Marktl am Inn. Pápežom sa stal v apríli 2005, po smrti Jána Pavla II. Svojho pontifikátu sa však dobrovoľne vzdal vo februári 2013, čo zdôvodnil tým, že v dôsledku pokročilého veku už nemá dostatok síl na ďalšie vykonávanie úradu.

Benedikt XVI., ktorý sa vzdal funkcie ako prvý pápež za takmer 600 rokov, sa po odstúpení utiahol do kláštora vo vatikánskych záhradách. Tam ho často navštevuje i jeho nástupca, pápež František.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok