V Mexiku sa začali evakuácie pred hurikánom Jova

TASR
11.10.2011 06:37

Mexické úrady v noci nadnes nariadili evakuáciu viac ako 500 rodín pred blížiacim sa hurikánom Jova, ktorý sprevádza vietor o rýchlosti 205 kilometrov za hodinu a ktorý má dnes miestneho času udrieť na centrálnu časť tichomorského pobrežia krajiny.

V Mexiku sa začali evakuácie pred hurikánom Jova

Evakuovaní majú k dispozícii 27 úkrytov, povedal generálny tajomník mesta Cihuatlán, Fermín Ávalos Zamora. "Ten kto nechce odísť, bude musieť podpísať vyhlásenie, že zostáva na vlastné riziko. Skutočne dúfame, že všetci odídu - ak nie do úkrytov, tak k rodinám alebo priateľom. Všetci vedia, že tento hurikán smeruje priamo na nás a je veľmi nebezpečný," dodal.

Civilná ochrana štátu Jalisco vrtuľníkmi oblietava izolované pobrežné a horské usadlosti, aby ich varovala pred hurikánom.

Jova sa k pobrežiu Mexika približuje rýchlosťou 11 kilometrov za hodinu. Podľa amerického Národného centra pre hurikány (NHC) by pred zásahom pobrežia mohol zosilnieť na hurikán štvrtej kategórie. NHC varovalo pred nebezpečnými nárazmi vetra, silným dažďom a rizikom život ohrozujúcich záplav a vĺn.
Za hurikánom Jova sa k pobrežiu Mexika približuje ďalšia tropická búrka Irwin, tá by však podľa NHC mala zoslabnúť na tropickú tlakovú níž.

Témy: hurikán Mexiko
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok