Mozgová smrť? Nie, je v kóme, uviedol GP o Lučanskom

TA3 SITA TASR
30.12.2020 11:53

V prípade pokusu o samovraždu bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského sa začalo trestné stíhanie. Informoval o tom generálny prokurátor Maroš Žilinka. Zároveň dementoval medializované správy, že Lučanský utrpel po pokuse o samovraždu mozgovú smrť. Podľa jeho slov je v kóme.

V prípade pokusu o samovraždu bývalého policajného prezidenta začal vyšetrovateľ trestné stíhanie vo veci porušovania povinnosti dozornej služby a vo veci trestného činu ublíženia na zdraví. Na tlačovej besede o tom informoval generálny prokurátor Maroš Žilinka. „Predmetom trestného stíhania bude jednak posúdenie, či nepochybili príslušníci Zboru väzenskej a justičnej stráže a druhým bude posudzovanie okolnosti vzniku a charakteru ujmy na zdraví obvineného a prípadnej účasti iných osôb na spôsobení zranenia,“ uviedol Žilinka. Dodal, že sa zatiaľ nepotvrdili informácie o tom, že Lučanský má mozgovú smrť, nachádza sa však v kóme.

Bývalý policajný prezident ktorý je väzobne stíhaný v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Prešove, sa v utorok 29. decembra pokúsil o samovraždu. Jeho stav je kritický.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok