Dôsledok mutácie? Británia hlási rekordný nárast nakazených

TA3 TASR
28.12.2020 21:58

Británia v pondelok zaznamenala rekordných 41.385 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2. Spojené kráľovstvo tak prvýkrát od začiatku pandémie prekročilo hranicu 40.000 denných prípadov nákazy. Sky News však dodáva, že za posledné týždne sa miera testovania v krajine výrazne zvýšila.

Od vypuknutia pandémie tam zaznamenali už viac ako dva milióny prípadov nákazy. Britské úrady v pondelok potvrdili aj ďalších 357 úmrtí. Celkovo si tam koronavírus vyžiadal už viac ako 71.100 obetí. Celkové číslo je však pravdepodobne vyššie, keďže do štatistík neboli zarátané úmrtia v Škótsku z 25.- 28. decembra, ani úmrtia a prípady infekcie v Severnom Írsku za rovnaké časové obdobie, približuje Sky News.

Najviac postihnutou časťou Británie je Anglicko. Tamojšie zdravotné úrady hlásia, že v nemocnici sa v súčasnosti lieči 20.426 pacientov s potvrdenou nákazou koronavírusom. Počas najhoršieho obdobia prvej vlny pandémie sa toto číslo pohybovalo okolo 19.000 hospitalizovaných, približuje britský portál BBC. Zdravotníci v Škótsku a Walese tiež varujú pred možným skorým preťažením zdravotných zariadení a nedostatkom lôžok.

Oblasťami s najvyššou mierou nákazy sú podľa Sky News Londýn a časti juhovýchodného Anglicka. V britskej metropole len za 26. december bola tamojšia záchranná služba privolaná toľkokrát, ako celkovo počas vrcholiacej prvej vlny, približuje BBC. Zdravotnícki predstavitelia sa domnievajú, že nárast počtu prípadov nákazy, najmä na juhovýchode a východe Anglicka, je sčasti dôsledkom šírenia nového, zrejme nákazlivejšieho kmeňa koronavírusu, odhaleného len nedávno.

Zdravotnícki predstavitelia sa domnievajú, že nárast počtu prípadov nákazy, najmä na juhovýchode a východe Anglicka, je sčasti dôsledkom šírenia nového, zrejme nákazlivejšieho kmeňa koronavírusu, odhaleného len nedávno.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok