Kim na olympiádu vyšle mladšiu sestru z oddelenia propagandy

TA3 TASR
7.2.2018 11:38

Súčasťou delegácie vysokopostavených hodnostárov, ktorú Severná Kórea vyšle na nadchádzajúce zimné olympijské hry v juhokórejskom Pjongčangu, bude aj mladšia sestra vodcu Kim Čong-una. Informovalo o tom podľa agentúry AP juhokórejské ministerstvo pre zjednotenie.

Kim na olympiádu vyšle mladšiu sestru z oddelenia propagandy
SITA/AP

Ministerstvo uviedlo, že KĽDR ho v stredu upovedomila o tom, že súčasťou severokórejskej delegácie vedenej predsedom tamojšieho parlamentu (ľudového zhromaždenia), 90-ročným Kim Jong-namom, bude aj Kim Jo-džong, sestra severokórejského vodcu.

Soul už skôr informoval, že delegácia by do Pjongčangu mala doraziť v piatok a zdržať sa tam dovedna tri dni, pripomenula agentúra Jonhap. Odkedy Kim Jo-džong vymenovali v roku 2014 za zástupkyňu šéfa oddelenia propagandy v Ústrednom výbore Kórejskej strany práce, začali sa šíriť špekulácie, že by mohla v hierarchii vedenia postupovať stále vyššie a viac pomáhať bratovi s riadiacimi záležitosťami.

To sa potvrdilo vlani, keď bola svojím bratom vymenovaná za "kandidátku" politbyra. Mladšia sestra Kim Čong-una má podľa juhokórejských médií okolo 30 rokov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok