Chorvátsko zasiahlo zemetrasenie, ľudia vybehli v panike z domov

TA3 TASR
28.12.2020 09:24

Zemetrasenie so silou 5,1 zasiahlo pondelok ráno oblasť mesta mesta Sisak v strednej časti Chorvátska. Otrasy spôsobili materiálne škody. Informácie o prípadných obetiach, alebo zranených nie sú v tejto chvíli známe.

Zemetrasenie zaznamenali v pondelok skoro ráno v strednej časti Chorvátska vrátane tamojšieho hlavného mesta Záhreb. Oznámilo to Európsko-stredomorské seizmologické centrum s tým, že podľa prvotných správ si otrasy obete nevyžiadali.

Zemetrasenie bolo podľa tlačovej agentúry AFP cítiť v Záhrebe o 06.30 h SEČ, pričom epicentrum sa nachádzalo približne 50 kilometrov južne pri mestách Sisak a Petrinja. "O škodách sme zatiaľ neboli informovaní," povedal pre miestne médiá šéf štátneho seizmologického ústavu Kresimir Kuk. Niektoré médiá informovali o miernom poškodení fasád budov v Sisaku. Tlačová agentúra AP uvádza magnitúdu 5,0.

V marci zasiahlo Záhreb zemetrasenie so silou 5,3 stupňa - najsilnejšie za niekoľko desaťročí, ktoré v chorvátskej metropole ťažko poškodilo budovy. Živel si vyžiadal jednu obeť na živote a najmenej 27 zranených. Zemetrasenie vtedy cítili aj v susednej Bosne a Hercegovine. Táto časť Balkánskeho polostrova sa nachádza na hlavných tektonických zlomoch a otrasy zeme sa tam vyskytujú pravidelne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok