Prvého Slováka zaočkujú v Nitre. Má ísť o známeho odborníka

TA3 TASR
25.12.2020 22:47

Ministerstvo zdravotníctva už dlhšie naznačovalo, že prvým Slovákom, ktorého zaočkujú proti koronavírusu, by mala byť známa osobnosť. Na verejnosť sa dostalo meno osobnosti, ktorá informáciu aj sama potvrdila.

Prvého Slováka zaočkujú v Nitre. Má ísť o známeho odborníka
TASR/Martin Baumann

Prvým zaočkovaným Slovákom sa v sobotu večer stane infektológ Vladimír Krčméry, ktorý informáciu pre SME potvrdil. Vakcínu by mu mali podať v nitrianskej fakultnej nemocnici. Následne by mali zaočkovať aj ďalších deviatich členov Pandemickej komisie či Ústredného krízového štábu, v tejto súvislosti sa spomínal napríklad Peter Visolajský, člen ÚKŠ.

Prvých zhruba 10 000 dávok vakcín voči ochoreniu COVID-19 by malo na Slovensko doraziť v priebehu soboty. V nedeľu by mali začať očkovať zdravotníkov v nemocniciach, konkrétne v Bratislave, Nitre, Banskej Bystrici a Košiciach.

Vakcína sa podáva v dvoch dávkach do ramena, pričom odstup je 21 dní. Celkovo má Slovensko nakontrahovaných 18 miliónov vakcín. Preočkovať by sa malo 3,3 milióna obyvateľov. V prvej vlne by mali byť zdravotníci, zamestnanci domovov sociálnych služieb či pracovníci kritickej infraštruktúry. Očkovacia látka bude širokej verejnosti na Slovensku k dispozícii zrejme okolo Veľkej noci na budúci rok.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok