Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Koncept smartfónu OnePlus mení farby krytu a má radarové snímanie

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 12. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vývojári zo spoločnosti OnePlus sa pochválili svojim najnovším prototypom smartfónu OnePlus 8T. Tento koncept predstavuje množstvo špičkových technológií, vrátane zadného krytu, ktorý mení farbu v závislosti na rôznych udalostiach.

Jedným zo spôsobov využitia krytu meniaceho farby, ktorý by mohol byť užitočný v reálnom živote, je upozornenie na prichádzajúce hovory alebo oznámenia, keď používateľ priamo nevidí na displej, napríklad ak ho má položený na stole so zadným krytom na hornej strane. Používateľ môže dokonca oznámenia aj odmietnuť mávnutím ruky, pretože v priestore zadného fotoaparátu je tiež osadený radarový snímací modul mmWave, ktorý sleduje pohyb v bezprostrednom okolí smartfónu.

Radar je údajne dosť dobrý na to, aby detegoval vzorce dýchania používateľa a zadná strana telefónu by podľa nich mohla dokonca časom zmeniť farbu, aby ho upokojila a uvoľnila.

Koncept smartfónu OnePlus 8T.

Zmenu farieb umožňuje fólia zložená z oxidu kovu, ktorá je pripevnená k zadnému krytu smartfónu. Pri napájaní rôznymi napätiami, ktoré riadi hardvér a softvér vo vnútri telefónu, sa odtieň na zadnej strane môže zmeniť z tmavomodrej na svetlo striebornú farbu. Spoločnosť túto schopnosť nazýva ako Reactive Sensing Technology.

Podľa vývojárov využíva koncept smartfónu OnePlus kombináciu inšpirácie prírodným dizajnom a pokrokových technológií na vytvorenie prirodzenejšej interakcie medzi používateľmi a zariadením,“ vysvetľuje OnePlus. Táto inšpirácia prírodným dizajnom pochádza čiastočne z „farbu meniacou tečúcou vodou v horúcich prameňoch“ tureckej Pamukkale, ktorá je na zozname svetového dedičstva UNESCO a je známa svojimi ohromujúcimi prírodnými vápencovými terasami.

Tento koncept tak prináša zaujímavý pohľad na to, čo by sa čoskoro mohlo stať súčasťou mobilných zariadení, ktoré nosíme vo vreckách.

Koncept smartfónu OnePlus 8T.