Rusko a Černák sa stretli. Dve hodiny klamstiev, tvrdí exminister

TA3 TASR
6.2.2018 09:44

Počas konfrontácie medzi exministrom Pavlom Ruskom a bývalým bossom banskobystrického podsvetia Mikulášom Černákom zotrvali obaja obvinení na svojich verziách a rozpory v ich výpovediach sa nepodarilo odstrániť. Po skončení vyšetrovacieho úkonu to povedal Miloš Maďar, jeden z advokátov Mikuláša Černáka.

Každý trval na svojej verzii

"Aj v tomto prípade, ako v mnohých iných, sa ten rozpor nepodarilo odstrániť, pretože každý z tých aktérov konfrontácie si zotrval na tej svoje verzii," povedal Maďar.

Samotný Rusko o Černákovi uviedol, že "mal som pocit, že sa hanbí", a že "niekedy odpovedajú oči viac ako ústa." Konfrontáciu označil za "dve hodiny klamstiev". Maďar naopak popísal časť konfrontácie tak, že Černák pozrel Ruskovi do očí a povedal, že neklame. Podľa neho je úlohou trestného konania, aby sa aj cez iné dôkazy preukázalo, ktorá verzia obvineného je pravdivá.

František Polák, ktorý taktiež zastupuje Černáka, vysvetlil, že išlo o "tvrdú" konfrontáciu na odstránenie rozporov. "Zásadné otázky smerovali k dvom základným bodom. Jeden bod bol to, či vôbec si pán R. bol objednať únos a likvidáciu pani Volzovej a druhá otázka alebo okruh otázok smeroval k počtu vzájomných stretnutí a komunikácií Pavla R. s pánom Mikulášom Č., respektíve s tou skupinou, ktorá sa mala o to odstránenie pani Volzovej postarať. Čiže to boli tie dva okruhy, kde jeden aj druhý hovoria úplne iným spôsobom vo svojich výpovediach," povedal.

Černák nemal otázky

Ďalšie otázky podľa Maďara vyšetrovateľ nepripustil, nakoľko k meritu veci ku konfrontácii nemali čo priniesť. Podľa obhajcov nemal Černák na exministra žiadne otázky. Samotná konfrontácia trvala viac ako dve hodiny.

Bývalý minister hospodárstva je obvinený z toho, že si v roku 1997 v podsvetí objednal vraždu svojej vtedajšej spoločníčky Sylvie Volzovej. Okrem iných mal proti nemu vypovedať práve bývalý šéf banskobystrického podsvetia Mikuláš Černák, ktorý si už za iné vraždy odpykáva doživotný trest. Krajský súd v Bratislave prepustil obvineného Pavla Ruska na slobodu dňa 21. novembra minulého roka. Zároveň mu však uložil povinnosť podrobiť sa dohľadu probačného a mediačného úradníka, nosiť elektronický náramok či zákaz vycestovať do zahraničia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok