Kuba už víta turistov. Na aké opatrenia sa pripraviť?

CK Satur
11.12.2020 10:13

Pandémia zasiahla aj Kubu, no vďaka včasnej reakcii zo strany kubánskych inštitúcií ju tento ostrovný štát zvládol. Za účelom zabránenia šírenia vírusu Covid‐19 prijala kubánska vláda sériu opatrení pre turistický ruch.

Kuba už víta turistov. Na aké opatrenia sa pripraviť?
CK Satur

Opatrenia na letisku a v hoteloch

Po prílete na Kubu spravia turistom bezplatný PCR test priamo na letisku. Čakanie na otestovanie netrvá pridlho, pretože priamo v príletovej hale je 16 odberných miest kde odbery robia kvalifikovaní lekári. Do obdržania výsledku testu je turista povinný nosiť rúško aj v priestoroch hotela.

Po obdržaní negatívneho výsledku (do 24 hodín od vykonania testu) sa už pohybuje v hotelových priestoroch bez rúška a môže sa pohybovať po celom ostrove bez obmedzení ( s výnimkou prípadných lokálnych obmedzení). Kapacity hotelov sa znížili na 60% a súčasťou pobytu je aj meranie teploty ubytovaných hostí. Každý turista je zároveň povinný mať zabezpečené cestovné poistenie, ktoré pokrýva hospitalizáciu pre COVID 19, poistenie je možné kúpiť aj priamo na Kube, na letisku za poplatok 30 dolárov.

kuba-ta3-1_c0a80301-3982-104a.jpg

Zábava a výlety na Kube

Vo väčšine hotelov vo Varadere realizujú aj zábavné večerné show a predstavenia. Pri cestovaní taxíkmi a prechádzkach po ulici je povinné rúško. Bary a reštaurácie fungujú na celej Kube za sprísnených hygienických podmienok.

Je možné chodiť na privátne poznávacie výlety. Hromadné výlety autobusom zatiaľ nie sú dovolené, no dovolenka na Kube, bude stáť za to.

Čo ak predsa?

V prípade príznakov respiračného ochorenia je povinnosť navštíviť niektorú z medzinárodných kliník, alebo v prípade ubytovania v hoteli, hotelového lekára. Pozitívni pacienti (s príznakmi ochorenia) budú hospitalizovaní v nemocnici.

Bezpríznakový alebo s podozrením na ochorenie budú premiestnení do vyhradenej časti hotela príp. nemocnice. Kontakty pozitívnych pacientov pokračujú v pobyte v izolácii, vo svojich hoteloch.

TIPY, AKTUALITY A ZAUJÍMAVOSTI O CESTOVANÍ VÁM PRINÁŠA CK SATUR

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok