Rozhodli o prvých obvinených z akcie Judáš, idú do väzby

TA3 TASR SITA
5.12.2020 19:07

Sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku rozhodla o vzatí do väzby dvojice osôb Jozefa Reháka a Daniela Čecha, ktoré obvinili a zadržali v rámci policajnej akcie Judáš. Rozhodnutie nie je právoplatné. Informovala o tom hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. Dôvodom väzobného stíhania je obava z ovplyvňovania svedkov.

"Rozhodnutie nie je právoplatné, obvinení podali proti nemu sťažnosti a sťažnosť podal aj prokurátor proti neakceptovaniu preventívnej väzby u jedného z obvinených," spresnila. O sťažnostiach rozhodne Najvyšší súd SR.

Sudkyňa v sobotu vypočula aj obvineného Ladislava Vičana. Rozhodnutie v jeho prípade bude podľa hovorkyne vyhlásené v nedeľu. Vtedy budú pokračovať aj výsluchy ďalších štyroch obvinených. Okrem policajného exprezidenta Milana Lučanského bude od 7.30 h rozhodovať aj o návrhu na väzobné stíhanie pre B. B., P. G. a M. K.

V prípade obvinili podľa polície osem osôb. Ide o ľudí, ktorí pôsobili a niektorí stále pôsobia vo vysokých funkciách Policajného zboru, Slovenskej informačnej služby a Kriminálneho úradu finančnej správy. Trestnej činnosti sa mali dopúšťať dlhodobo, a to minimálne v ôsmich skutkoch. Obvinenie sa týka prijímania úplatku, podplácania, založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a tiež ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti.

V prípade obvinili podľa polície osem osôb. Ide o ľudí, ktorí pôsobili a niektorí stále pôsobia vo vysokých funkciách Policajného zboru, Slovenskej informačnej služby a Kriminálneho úradu finančnej správy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok