Lídri nemeckých strán sa dohodli, že v rokovaniach budú pokračovať

TA3 TASR
4.2.2018 21:20

Predstavitelia nemeckých strán únie CDU/CSU a sociálnych demokratov sa snažili v nedeľu dosiahnuť dohodu o vytvorení novej vlády, ale vyjednávači koaličné rokovania v Berlíne prerušili na noc bez toho, aby sa vyriešili všetky spory.

Po celodenných rokovaniach sa strany dohodli, že v rozhovoroch budú pokračovať v pondelok, uviedol generálny tajomník sociálnych demokratov Lars Klingbeil. Podľa jeho slov sú stále niektoré body, na ktorých sa ešte nezhodujú a chcú rokovať "dôkladne a koncentrovane".

Lídri Kresťanskodemokratickej únie (CDU) a Sociálnodemokratickej strany Nemecka (SPD), Angela Merkelová i Martin Schulz, zopakovali i v nedeľu, že rátajú s ešte náročnými rokovaniami. Stranícke zdroje už v priebehu uplynulého týždňa pripomínali, že vyjednávači majú v prípade potreby k dispozícii po nedeli ešte dva rezervné dni.

Súčasná snaha o vytvorenie vládnej koalície sa stala najdlhšou v dejinách povojnového Nemecka a neskončí sa ani týmito rokovaniami. Dohoda si totiž vyžaduje ešte hlasovanie členov SPD.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok