Prokurátor žiada väzbu. Lučanský mal brať státisícové úplatky

TA3 TASR
4.12.2020 08:40

Prokurátor žiada bývalého prezidenta Policajného zboru Milana Lučanského a ďalšie osoby zadržané a obvinené v rámci akcie Judáš stíhať väzobne. Informovala o tom hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR a Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

"Prokurátor ÚŠP podal v piatok nadránom návrh na väzbu siedmich osôb pre korupčné trestné činy a iné," uviedla hovorkyňa.

Hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka vo štvrtok informoval, že v prípade obvinili osem osôb. Ide o ľudí, ktorí pôsobili a niektorí stále pôsobia vo vysokých funkciách Policajného zboru, Slovenskej informačnej služby a Kriminálneho úradu finančnej správy. Trestnej činnosti sa mali dopúšťať dlhodobo a to minimálne vo ôsmich skutkoch. Obvinenie sa týka prijímania úplatku, podplácania, založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a tiež ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti.

Bývalý policajný prezident Milan Lučanský, ktorého zadržali v rámci akcie Judáš, mal brať úplatky až vo výške 510-tisíc eur. Podľa Denníka N je Lučanský obvinený v dvoch z ôsmich skutkov z prijímania úplatku. V jednom prípade údajne ide o trestný čin veľkého rozsahu, za ktorý hrozí až 15 rokov väzenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok