NAKA zadržala ďalšie známe mená. Obvinili aj Lučanského

TA3 SITA
2.12.2020 10:04

NAKA opäť udrela, tentoraz v rámci akcie Judáš. Policajti mali zadržať bývalého riaditeľa Úradu zvláštnych policajných činností ministerstva vnútra Jozefa Reháka, bývalého viceprezidenta Finančnej správy Daniela Čecha, námestníka SIS Borisa Beňu i exšéfa kontrarozviedky Petra Gašparoviča.

Národná kriminálna agentúra obvinila osem osôb v rámci akcie Judáš. Trestná činnosť sa týka najmä korupcie. NAKA zároveň pokračuje v procesných úkonoch, zadržala zatiaľ šesť osôb. Informoval o tom hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Trestná činnosť sa má týkať korupcie, pričom jedna z osôb je obvinená aj z ohrozovania dôvernej a vyhradenej skutočnosti a vydierania a ďalšia osoba je obvinená aj zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. "Ide o osoby, ktoré v minulosti pôsobili, a niektoré stále aj pôsobia na vysokých funkciách Policajného zboru, SIS a Kriminálneho úradu finančnej správy," približuje polícia.

Medzi obvinenými je podľa Denníka N aj bývalý policajný prezident Milan Lučanský. Cestuje domov z Chorvátska a údajne sa dohodol s políciou, že príde na výsluch.

Podľa vyšetrovateľa sa obvinené osoby dopúšťali trestnej činnosti dlhodobo a minimálne v ôsmich skutkoch. Bližšie informácie poskytne polícia, keď jej to procesná situácia dovolí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok