Klamstvá, tvrdí Zsuzsová. Vraždu politika si vraj neobjednala

TA3 TASR
1.12.2020 10:20

Oslobodia Kočnerovu "volavku" aj v tomto prípade? Alena Zsuzsová, obžalovaná v kauze úkladnej vraždy exprimátora Hurbanova Lászlóa Basternáka, odmieta vinu a tvrdí, že jej obžaloba sa nezakladá na pravde. Rozsudok v kauze padne 4. decembra.

Vo svojej záverečnej reči na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici povedala, že jej obvinenie je založené na zavádzajúcej výpovedi svedka Zoltána Andruskóa, odsúdeného v kauze úkladnej vraždy novinára Jána Kuciaka.

Obžalovaná Zsuzsová vo svojej záverečnej reči spochybňuje výpoveď svedka Zoltána Andruskóa a tvrdí, že “vraždu Lászlóa Basternáka si nikdy neobjednala”. Odmieta aj motív vraždy, ktorým má byť politická rivalita a pripomína, že Basternáka pred jeho domom zavraždili mesiac po parlamentných voľbách v roku 2010. Podľa Aleny Zsuzsovej je svedectvo Zoltána Andruskóa plné protichodných výpovedí a klamstiev.

Bývalého primátora Hurbanova Lászlóa Basternáka zavraždili 9. júla 2010 pred jeho domom.

Obžaloba okrem Aleny Zsuzsovej, ktorá mala byť sprostredkovateľkou vraždy, viní Vladimíra Mosnára a objednávateľa Romana Ostružlíka. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry navrhol obžalovaným 25-ročné tresty odňatia slobody v ústave s maximálnym stupňom stráženia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok