Mičovský odvolal generálneho riaditeľa štátnych lesov Vigodu

TA3 TASR
27.11.2020 19:58

Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Ján Mičovský v piatok večer odvolal generálneho riaditeľa štátneho podniku Lesy SR Mateja Vigodu. Informovala o tom hovorkyňa rezortu Anežka Šrojta Hrdá.

"Dôvodom na odvolanie generálneho riaditeľa Vigodu je zdynamizovanie transformačných procesov a nastavenie účinnej obchodnej politiky," vysvetlil Mičovský. Dočasne povereným generálnym riaditeľom štátnych lesov bude Tomáš Čuka, doteraz poverený riaditeľ Odštepného závodu Levice.

Vigoda bol za nového riaditeľa štátnych lesov menovaný v júni tohto roka. Lesy Slovenskej republiky, štátny podnik sú najväčším správcom lesného majetku na Slovensku. Obhospodarujú necelých 900.000 ha lesných pozemkov, čo je takmer 45 % lesného pôdneho fondu Slovenska. Koncom roka 2019 zamestnával podnik takmer 3600 ľudí.

Vigoda v reakcii uviedol, že rozhodnutie ministra rešpektuje. "Je mi ľúto, že som nemohol naplniť svoje plány reorganizácie štátneho podniku, s ktorými som vyhral výberové konanie. Toto náhle rozhodnutie prichádza v čase rozbehnutých transformačných procesov a nastavovania novej obchodnej politiky, ktorá mala zabezpečiť konkrétne dodávateľsko-odberateľské vzťahy, a predovšetkým naštartovať procesy lesného hospodárenia aj smerom k mimoprodukčným funkciám lesa," vyjadril sa Vigoda s tým, že pevne verí, že jeho nasledovníci budú pokračovať v týchto zmenách. "Novému vedeniu podniku, ako aj všetkým poctivým lesníkom na Slovensku úprimne držím palce," uzavrel odvolaný šéf Lesov SR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok