Kollár vie, koho chce za GP. Doma bude hostiť koaličnú radu

TA3 SITA
27.11.2020 14:14

Predseda parlamentu Boris Kollár má spomedzi kandidátov na generálneho prokurátora svojho favorita. Uviedla to riaditeľka odboru komunikácie s médiami a verejnosťou národnej rady Michaela Jurcová.

Kollár vie, koho chce za GP. Doma bude hostiť koaličnú radu
TASR/Pavol Zachar

Zároveň podotkla, že to, či sa zúčastní na samotnej voľbe, bude závisieť od jeho aktuálneho zdravotného stavu. Parlament má voliť kandidáta na šéfa Generálnej prokuratúry SR v utorok 1. decembra o 11:00.

„Zároveň ťažko predpokladať, či voľba prebehne na prvýkrát, to závisí od dohody v koalícii. Stretnutie koaličnej rady sa preto uskutoční v nedeľu u predsedu doma,“ doplnila Jurcová. Potvrdila, že Kollár sa momentálne nachádza v domácej liečbe.

O funkciu generálneho prokurátora sa uchádza sedem kandidátov - Jozef Čentéš, Tomáš Honz, Ján Hrivnák, Juraj Kliment, Rastislav Remeta, Ján Šanta a Maroš Žilinka. Generálneho prokurátora menuje do funkcie prezident SR.

O funkciu generálneho prokurátora sa uchádza sedem kandidátov - Jozef Čentéš, Tomáš Honz, Ján Hrivnák, Juraj Kliment, Rastislav Remeta, Ján Šanta a Maroš Žilinka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok