Tínedžerka Judita je vinná z vraždy. Dostala dlhoročný trest

TA3 SITA
27.11.2020 11:02

Rozhodli v ostro sledovanom prípade vraždy mladého Tomáša v Žiline. Vrahyňou je jeho len 17-ročná kamarátka Judita, ktorú okresný súd poslal za mreže na 12 rokov a štyri mesiace. Na slobodu by sa teda mala dostať ešte pred tridsiatkou.

Vražda sa odohrala na žilinskom sídlisku Vlčince. Polícia po Tomášovej smrti krátko pracovala s verziou, že útočiť mal falošný odpočtár elektriny. Záchranárom túto verziu ponúkala samotná Judita. O tri dni neskôr však práve ju obvinili z brutálnej vraždy a od 23. mája minulého roka je vo vyšetrovacej väzbe v nemocnici pre odsúdených a obvinených v Trenčíne. Všetky jej pokusy o prepustenie či nahradenie väzby dohľadom mediačného a probačného úradníka súdy zamietli.

Takmer jedenásť mesiacov od začiatku súdneho procesu sa súd stotožnil s tvrdeniami obžaloby, že práve Judita držala v ruke vražedný nôž.

resized-7f000001-5e24-cf44-ac1100ae-86ee-0996_0a14036f-d05f-f2d5.jpg

Žilinská krajská prokuratúra podala obžalobu 13. novembra, podľa nej mala Judita svojmu kamarátovi spôsobiť najmenej 49 bodno-rezných poranení na rôznych častiach tela. Jeden z dvoch nožov našli policajti u Judity v detskej izbe. Podľa obžaloby došlo pri útoku k opakovanému zasiahnutiu vnútorných orgánov chlapca.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok