V talianskom meste sa ozývali výstrely, ozbrojenec útočil na migrantov

TA3 TASR
3.2.2018 14:13

V Taliansku sa odohrala dráma ako z filmu. Z idúceho auta sa spustila streľba na chodcov. Šesť ľudí pri nej utrpelo zranenia, pričom stav jedného z nich je kritický. Policajtom sa podozrivého strelca podarilo zadržať. Útok mohol byť podľa nich rasisticky motivovaný.

Kandidoval za protimigrantskú stranu

Doteraz bezúhonný 28-ročný Luca Traini strieľal z motorového vozidla na migrantov z Afriky v uliciach mesta Macerata v centrálnej časti Talianska, pričom šiestich z nich zranil.

Útočník kandidoval - podľa informácií, ktoré priniesli tamojšie médiá, ako aj tlačová agentúra AP -  neúspešne vo vlaňajších lokálnych voľbách v meste Corridonia, a to vo farbách protimigrantskej Ligy Severu. Pri zadržaní nekládol odpor, mal v tom čase na pleciach taliansku vlajku a hajloval. Polícia zaistila u podozrivého, ktorý sa neskôr k činu priznal, pištoľ. Jeden zo zranených, medzi ktorými sú piati muži a jedna žena, je v ohrození života. Všetkých previezli do nemocnice, kde sú v starostlivosti lekárov. Ich štátnu príslušnosť zatiaľ nezverejnili.

Streľba mohla byť aktom pomsty

Macerata, respektíve jej okolie sa v uplynulých dňoch stali dejiskom brutálnej vraždy 18-ročnej Talianky bielej pleti Pamely Matropietrovej z Ríma, ktorá zmizla z neďalekej liečebne pre drogovo závislých. Jej telesné pozostatky sa našli v dvoch kufroch v Pollenze v okolí Maceraty.

Hlavným podozrivým z tohto zločinu je migrant z Nigérie Innocent Oseghale, známy ako drogový díler, na ktorého uvalili už vyšetrovaciu väzbu. V jeho byte našla polícia skrvavený odev zavraždenej tínedžerky i sekeru, ktorú Afričan použil zrejme na rozkúskovanie tela obete. Nigérijčan však zatiaľ akúkoľvek vinu popiera.

Čierny automobil, z ktorého sa v sobotu strieľalo v uliciach Maceraty, podľa tlačovej agentúry ANSA videli predtým v okolí miesta nálezu telesných pozostatkov zavraždenej tínedžerky, ako aj v okolí bydliska hlavného podozrivého. Stále sa však predpokladá, že sobotňajšia streľba v meste, v ktorom polícia i radnica vyzvali počas pátrania po páchateľovi občanov, aby neopúšťali dočasne príbytky, pracoviská, ani školy, mohla byť aktom pomsty za spomínaný hrdelný zločin.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok