Bolo to porušenie pravidiel, priznali po koaličnej rade u Kollára

TA3 SITA
25.11.2020 16:08

Pri stretnutí koaličnej rady v nemocnici pri predsedovi parlamentu Borisovi Kollárovi boli porušené pravidlá, no nebol ohrozený žiaden iný pacient. Uviedol to pred rokovaním Ústredného krízového štábu minister zdravotníctva Marek Krajčí. Dodal, že sa o situáciu zaujímal a zistil, že Kollár leží na samostatnom trakte, kde nedochádza k premiešavaniu ľudí.

Bolo to porušenie pravidiel, priznali po koaličnej rade u Kollára
SITA/Branislav Bibel

Podľa hlavného hygienika Jána Mikasa išlo o nešťastné riešenie pri súčasnej epidemiologickej situácii. Dodal však, že tento problém je v kompetencii manažmentu nemocnice, ktorá by mala nastaviť pravidlá.

„Len konštatujem to, že každý sme občanom tejto krajiny, na ktorých platia tie isté pravidlá. Takže v tomto prípade boli tieto pravidlá porušené. Avšak, ako minister zdravotníctva musím povedať, že tam, ako bol hospitalizovaný Kollár, neboli ohrození žiadni iní pacienti,“ povedal Krajčí. Ako objasnil predseda vlády Igor Matovič pred rokovaním ÚKŠ, registruje zákaz návštev, a preto sa pred stretnutím na to opýtal.

To, že sa zaujímal, či neporušuje nariadenie, zdôraznil pred novinármi viackrát. Dodal, že ak sa teraz ukázalo, že porušil pravidlá, tak to neurobil vedome. Priblížil, že mu bolo potvrdené, že koaličná rada sa v nemocnici môže uskutočniť, keďže Kollár je v samostatnom trakte s vlastným režimom. „Bez toho, aby mi toto nebolo povedané, by som neišiel,“ zdôraznil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok